Blogi: Pelaajaesittelyssä Janina Aro

09.07.2019
Kuva: Niklas Günsberg
Kuva: Niklas Günsberg

Tervetuloa Kiekko-Espoon Naisten blogi-muotoisten pelaajaesittelyjen pariin. Pelaajaesittelyt on kirjoittanut #kesäduuniOPnpiikkiin kautta kesätyöntekijämme Fanni. Kolmantena esittelyvuorossa on tänään synttäreitään viettävä Janina Aro.

Janina Aro on sosiaalinen luonne, jolle kaverit ja läheiset ovat kaikki kaikessaan. Muiden kanssa jaettu aika ja heiltä saatu tuki ovat hänelle tärkeitä. Hallilla Janina on viettänyt runsaasti aikaa jo pienestä pitäen isän ja veljen mukana. Jääkiekossa hän pääsi kehittymään ensin EKS:n kiekkokoulussa, sittemmin poikien joukkueessa. Puolustaja seuraa edelleen espoolaista polkuaan pelatessaan ensi kaudella Kiekko-Espoon riveissä.

Kun Janinalle tarjoutui mahdollisuus lähteä Kuortaneen urheilulukioon, päätös oli helppo. Sieltä mukaan tarttui paljon hyviä kokemuksia ja ystäviä. Niitä Janina on päässyt keräämään myös nuorten MM-kisoihin. "Mm-kisat on ollu pelkkää hyvää. Hienoa päästä edustaa Suomea ja pelaamaan saman ikäsiä maailman parhaita vastaan, sekä saamaan yksilönä, urheilijana ja joukkueena kokemuksia ja uusia ystäviä ympäri maailmaa." Iloinen ja sosiaalinen Janina osaa olla myös rauhallinen ja harkitsevainen. Hän kokeekin omaksi vahvuudekseen joukkueessa toimimisen.

Janinan tähänastiseen kiekkouraan on mahtunut myös vastoinkäymisiä. Vakavan loukkaantumisen selättäminen on vaatinut urheilijalta vahvuutta. Onneksi kaverit ovat olleet Janinan tukena. "Ite koen, että loukkaantuminen ei vaikuttanu muhun muulla tavalla, kun että oppi sen, että elämästä pitää nauttia ja elää täysillä koko ajan, sillä se voi nopeasti muuttuu ihan päälaelleen. Kavereilta ehdottomasti tuli isoin tuki kuntoutukseen ja tajusin, että yksinkertasesti halusin vielä pelata jääkiekkoa ja päästä jäälle." Tulevaisuudessa Janina näkee itsensä tilanteessa, jossa hänellä on koti, perhe, paljon kavereita, tietysti koira ja ammatti, jossa hän viihtyy. Hän haluaa myös jatkaa urheilua ja matkustella.

Iloiseksi ja hauskaksi itseään kuvailevan Janinan voi välillä löytää meikkaamasta muita joukkuelaisia. Se on hänelle mieleistä puuhaa. "Joo se on kivaa, ku toiselle tulee hyvä mieli sen jälkeen kun on valmista. En oo yhtään sellanen pikku näpertäjä, että tykkäisin piirtää tai muuta mut meikkaaminen on jostain syystä tullu sellaseks omaks jutuks ja siinä saa jollain luovalla tavalla toteuttaa itteensä."

Kirjoittanut: Fanni