Blogi: Pelaajaesittelyssä Minttu Tuominen

26.06.2019

Tervetuloa Kiekko-Espoon Naisten blogi-muotoisten pelaajaesittelyjen pariin. Pelaajaesittelyt on kirjoittanut #kesäduuniOPnpiikkiin kautta kesätyöntekijämme Fanni. Ensimmäisenä vuorossa on päivän synttärisankari Minttu Tuominen.

Minttu Tuominen

Kiekko-Espoon naisten joukkueen kapteeni Minttu Tuominen tunnetaan joukkuekavereiden kesken kovaäänisenä naurajana. Tätä väitettä hän ei kiellä kertoessaan olevansa äänekäs ja iloinen persoona. Positiivisuus juontaa juurensa siitä, että Minttu viihtyy ympäristössään ja saa tehdä juuri sitä, mistä hän pitää. Kapteeni haluaa johtaa joukkuettaan hyvällä esimerkillä ja fiiliksellä.

Minttu ei toimi esimerkkinä ainoastaan joukkuetovereilleen, vaan myös nuoremmille pelaajille. Valmentajan tehtävät ovat hänelle tärkeitä. "Haluan antaa jääkiekolle takaisin niitä asioita mitä olen itse sen kautta päässyt kokemaan ja koen, että eniten mulla on annettavaa valmentajan roolissa, missä pääsen suoraan tekemään töitä pelaajien kanssa. Haluan myös toimia roolimallina tytöille siinä, että kovalla työnteolla voi saavuttaa omia unelmiaan." Ohio State Universityssä ravitsemusta ja liikuntatieteitä opiskellut Minttu aikoo vielä suorittaa valmentajan ammattitutkinnon näyttötutkintona Vierumäelle.

Mintun vahvuuksia ovat monipuolisuus sekä intohimo lajia kohtaan. Ennen jääkiekkoa hän on kerennyt jo harrastaa niin ringetteä, fudista kuin koristakin. Jääkiekko vei kuitenkin mukanaan, ja sillä polulla Minttu on saavuttanut paljon. Lukuisista mitaleista huolimatta hän haluaa edelleen panostaa täysillä siihen mitä tekee eikä häviöitä sulateta helpolla.

Aktiivien Minttu viettää vapaa-aikaa lukien tai kavereiden kanssa eri aktiviteettien parissa. Kaikki ei kuitenkaan ole aina positiivista. Ilmastoahdistus painaa välillä mieltä, mutta tähänkin ongelmaan Minttu pyrkii vaikuttamaan omalla esimerkillään, myös joukkueen sisällä. "Muutama vuosi sitten tavaroiden (myytävien ja omistamiemme) ja roskien paljous ylipäätään alkoi vaan ahdistamaan ja mietin mihin tarvitsemme niin paljon kaikkea. Lisäksi elintapojemme vaikutukset luontoon, eläimiin, ilmastoon jne. huolestuttaa ja pyrin osaltani vaikuttamaan, jotta nämä asiat paranisivat."

Kirjoittanut: Fanni