Blogi: Pelaajaesittelyssä Nea Ruuskanen

13.08.2019

Tervetuloa Kiekko-Espoon Naisten blogi-muotoisten pelaajaesittelyjen pariin. Pelaajaesittelyt on kirjoittanut #kesäduuniOPnpiikkiin kautta kesätyöntekijämme Fanni. Seuraavaksi esittelyvuorossa on tänään 21 vuotta täyttävä Nea Ruuskanen.

Iloinen ja pirteä Nea Ruuskanen sanoo olevansa joukkueessa äänekäs häseltäjä, joka on helposti yllytettävissä muiden juttuihin. Hän pitääkin omana vahvuutenaan juuri sosiaalisuutta. Jääkiekon pariin Nea ajautui aikoinaan serkkunsa jalanjäljissä. "Pienenä olin luistelukoulussa, enkä tykännyt olla siellä yhtään ja oma serkkuni pelasi jo jääkiekkoa, joten halusin mailan käteen ja pelaamaan jääkiekkoa."

Kiekko-Espoon hyökkääjä on saanut arvokasta kokemusta niin Bluesin pojista kuin nuorten MM-kisoistakin. Pojissa pelaamista hän kommentoi näin: "Olen pelannut Bluesin pojissa ja kokemuksena se oli hyvin opettavainen. Sai nähdä paljon eri tyyppisiä valmentajia ja pelaajia ja sai myös laadukasta valmennusta ja harjoittelua. Siellä opin tulemaan toimeen kaikkien kanssa, kun olin ainut tyttö ja se myös opetti vaatimustason korkeutta. Joka päivä harjoituksissa vaadittiin aina parasta."

Espoossa jo useamman vuoden pelannut hyökkääjä toivoo ensi kauden olevan hyvä, tehokas ja ehjä. Tavoitteisiin kuuluu toki myös pelaajana kehittyminen. Harjoitusten ulkopuolella Nean aika kuluu kavereiden kanssa ja töissä. Siviiliuran tavoitteena on päästä työskentelemään omassa unelma-ammatissa mahdollisimman pian.

Muiden kanssa kujeileva Nea on joukkueessa varmasti eniten lempinimiä omaava pelaaja. Niitä onkin kertynyt jo kunnon lista. "Rude, Rutto, Rutti, Rousku, Purkka ja paljon muitakin. Alun perin tuli Rude sukunimestä, josta sit alkokin tulee eri versioita. Jokainen kutsuu vähän eri nimillä."

Kirjoittanut: Fanni