Blogi: Pelaajaesittelyssä Reetta Valkjärvi

03.07.2019

Tervetuloa Kiekko-Espoon Naisten blogi-muotoisten pelaajaesittelyjen pariin. Pelaajaesittelyt on kirjoittanut #kesäduuniOPnpiikkiin kautta kesätyöntekijämme Fanni. Toisena vuorossa on jälleen päivän synttärisankari, Reetta Valkjärvi.

Sosiaalinen ja vauhdikas Reetta Valkjärvi haluaa kohdata asiat positiivisuuden kautta. Näin hän pystyy selättämään vastoinkäymisetkin. Vauhtia Kiekko-Espoon hyökkääjänä pelaavan ja samaan aikaan liiketaloutta opiskelevan Reetan arjesta ei tosiaan puutu. "Innostun nopeasti uusista asioista, ja tartun kaikenlaisiin tilaisuuksiin heti. Tästä on ollut paljon hyötyä, mutta välillä kahmin liikaa asioita samaan aikaan, joka ei olekaan niin hyvä asia."

Lajin pariin Reetta ajautui ystävänsä ehdotuksesta. Jääkiekko vei mukanaan ja hyökkääjä päätyi pelaamaan Pelicans 2000 poikajoukkueeseen, josta matka jatkui Kuortaneen urheilulukioon. Välissä ysiluokkalainen Reetta kävi myös pyörähtämässä Bluesin naisten mukana ja palasi joukkueeseen lukiosta valmistuttuaan.

Reetan pelaajauraan on mahtunut paljon tärkeitä ja korvaamattomia kokemuksia. "Pelasin samassa poikajoukkueessa yhdeksän vuotta ja pelaajarunko oli lähes koko ajan sama. Pojissa olin alkuun todella ujo, ja vuosien mittaan opin myös olemaan oma itseni ja musta tuli tosi sosiaalinen tyyppi. Pojissa kehityin myös todella paljon, sain hyvää valmennusta ja se oli tärkeää aikaa oman pelaamisen ja kehittymisen kannalta. Kuortaneelle muutin 16-vuotiaana, jossa itsenäistyin ja kasvoin niin ihmisenä kuin urheilijanakin. Se oli välillä rankkaakin aikaa, kun oli pitkiä aikoja kaukana kotoa, mutta jälkikäteen ajateltuna olen todella tyytyväinen päätökseen lähteä Kuortaneelle. Olin mukana kolmissa nuorten MM-kisoissa, jotka ovat urani isoimpia saavutuksia. Suomi-paidan pitäminen on iso kunnia-asia itselle. Nämä kolme vuotta sisälsivät paljon leirejä ja turnauksia, ja mieleeni on jäänyt sieltä erityisesti jokaisen kauden erilainen matka kohti MM-kisoja."

Itseään myös kiltiksi luonnehtiva Reetta on aina ollut joukkuepelaaja, ja kentällä hän tekeekin kaikkensa oman tiiminsä eteen. Koppielämä ja joukkuekaverit ovat hänelle kaikki kaikessaan. Reetta on valmis taistelemaan oman joukkueensa puolesta myös ensi kaudella. Tavoitteena on suomenmestaruuden uusiminen. Viime kausina loukkaantumisista kärsinyt urheilija toivoo myös ehjää kautta ja mahdollisuutta ottaa uusi steppi pelaajaurallaan.

Markkinoinnista kiinnostunut Reetta haluaa urheilun ohella kehittyä myös siviiliurallaan. Hän toivoo pääsevänsä oman alan töiden pariin jo pian. "Lähdin opiskelemaan liiketalouden tradenomiksi ensin avoimessa ammattikorkeakoulussa, jossa innostuin markkinoinnista ja viestinnästä ja pääsin sisään tutkinto-opiskelijaksi. Tavoitteena on valmistua vuoden päästä ja tehdä töitä markkinoinnin ja viestinnän parissa. Tulevaisuudessa kiinnostaisi opiskella myös graafiseksi suunnittelijaksi." Urahaaveiden lisäksi Reetan tulevaisuudenkuvaan kuuluu asunto Espoosta ja oma perhe.

Reetta kertoo olevansa välillä ehkä liiankin huomaavainen miettiessään omien tekojensa vaikutuksia muihin, sen sijaan, että hän ajaisi omaa etuaan. Hektisen arjen keskellä Reetta kuitenkin löytää myös omaa aikaa. "Vietän vapaa-aikaa paljon kavereiden kanssa, mutta pidän myös yksinolemisesta. Kavereiden kanssa tulee tehtyä kaikenlaisia aktiviteetteja, kuten pelattua beach volleytä, sulkkista ja välillä tehdään ruokaa yhdessä ja hengaillaan vaan. Yksinollessa katson sarjoja, kuuntelen äänikirjoja ja todella usein siivoan kotini."

Kirjoittanut: Fanni