Blogi: Pelaajaesittelyssä Riikka Järvinen

30.08.2019

Tervetuloa Kiekko-Espoon Naisten blogi-muotoisten pelaajaesittelyjen pariin. Pelaajaesittelyt on kirjoittanut #kesäduuniOPnpiikkiin kautta kesätyöntekijämme Fanni yhdessä some-tiimimme kanssa. Seuraavaksi esittelyvuorossa on tänään 19 vuotta täyttävä Riikka Järvinen.

Energiseksi, positiiviseksi ja hieman ujoksi itseään kuvaileva Riikka Järvinen kulki kauden 2018-19 Kotkasta Espooseen jääkiekon perässä useamman kerran viikossa. Pelejä tuli niin EKS naisten joukkueessa Mestis-karsinnassa ja Suomi-sarjassa kuin Blues Naistenkin riveissä Naisten Liigassa: "Ensimmäiset liigapelit jännitti todella paljon koska tasoero on Mestikseen verrattuna aika iso." Riikka kuvailee omien vahvuuksien olevan positiivisuudessa ja sen ympärilleen levittämisessä. Omana heikkoutenaan Riikka taas pitää vaatimustason liiallista korkeutta, koska tällöin hän vaatii itseltään välillä liikaa.

Täksi kaudeksi Riikka teki ison päätöksen: pakkasi kamansa ja muutti Espooseen joukkuekaveri Tiia Pajarisen kämppikseksi. Kauden aikana Riikan tavoite on kehittää heikkouksiaan ja oppia joukkueen muilta pelaajilta mahdollisimman paljon, sekä kotiutua uuteen kotikaupunkiin: "Muutto jännitti melko paljon vaikka olen kuitenkin jo viettänyt paljon aikaa Espoossa. Espoo on Kotkaan verrattuna iso kaupunki, mutta uskon pärjääväni hyvin, koska olen päässyt jo kaupunkiin tutustumaan vuoden verran. Tuntuu hyvältä ettei tarvitse enää ajaa niin usein pitkää matkaa autolla."

6- vuotiaana Kotkassa kiekkokoulussa alkaneen uransa aikana Riikka on ehtinyt kotkalaisten poikajoukkueiden lisäksi edustaa Imatran Ketterän tyttöjoukkuetta sekä SaiPan, Kuusankosken Puhdin sekä EKS:n naisten joukkueita.

Kymmenen vuoden kuluttua luonnosta, merellä veneilystä ja kavereiden kanssa vietetystä ajasta nauttiva kotkalainen toivoo olevansa edelleen lajin parissa ja tekevänsä työtä, josta nauttii.

Kirjoittanut: Fanni ja Minttu