Blues - HPK

20.01.2018

Lauantaina  pelit jatkuivat jälleen "kotiluolassa" jonne vastaan luisteli Pallokerho Hämeenlinnasta. Joukkueet kohtasivat nyt kolmatta kertaa kuluvan kauden aikana ja voitot olivat tasan 1-1, joten odotettavissa oli tiukka kamppailu pisteistä jälleen kerran. Kotijoukkue oli saanut tähän otteluun täydennystä Nelli Laitisen muodossa joka puki ensimmäistä kertaa Blues paidan ylleen. Muutenkin joukkueen terveystilanne aiheutti harmaita hiuksia tuuheatukkaiselle valmennukselle kun kaikki joukkueen pelaajat alkavat toipua vammoistaan ja pelaavaan kokoonpanoon on vaikea mahduttaa kaikkia.

Itse otteluun sai siniset salama alun kun jo 13 sekunnin pelin jälkeen oli kiekko ensimmäistä kertaa HPK vahti Räisäsen vartioimassa maalissa. Maalintekijänä Elviira Ylitalo ,esityön maaliin teki Mira Huhta ja laidasta hyökkäysalueelle murtautunut ja namupassin tarjoillut Emmi Leinonen. Erää oli pelattu reilu 5 minuuttia kun oli Tinja Haukijärven vuoro tuulettaa kainaloita maalin merkiksi syöttöpisteet osumasta kuittasi Katajamäki ja Salonen. Ottelu jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja maalipaikkoja tuli useammallekin pelaajalle mutta Räisänen kesti pommituksen ja 2-0 pysyi taululla kun joukkueet siirtyivät erätauolle.

Toiseen erään HPK nosti karvaustaan ja haastoi Blues puolustusta, hetken kotijoukkue olikin hieman pinteessä kovan paineen alla. Tästä kuitenkin selvittiin eikä vähiten Jenna Silvosen hyvien torjuntojen ansiosta. Ote alkoi hiljalleen jälleen siirtyä HPK päätyyn. Ajassa 34.11 Leinonen sai kerhon puolustukselta lahjan parhaalle maalintekopaikalle eikä Emmi tästä erehtynyt vaan hassutteli kiekon sisään maalivahdin jalkojen välistä ja huudatti runsaslukuista Espoolaisyleisöä.

Kolmas erä oli oli lähes toisinto ottelun alusta kun Leinonen luisteli vahvasti hyökkäysalueelle ja kuritti vulkaanista kumipalaa hienolla ja tarkalla laukauksella etuyläkulmaan kun erää oli pelattu vasta 16 sekuntia. tämän jälkeen tilanteita riitti molemmissa päissä mutta maalinteossa onnistui vasta ajassa 49.03 Minttu Tuominen ylivoimalla tarkalla laukauksella jota auttoi myös loistava maskipelaaminen maalin edessä, tämä riitti myös Räisäselle ja vieraiden maaliin luisteli Inka Kuusinen. Ottelun loppulukemat 5-1 teki  ajassa 53.19 vieraiden Noora Jaakkola jonka tarkka laukaus painui yläkulmaan ohi Silvosen.

Huomenna pelit jatkuu ja vastaan luistelee Kalpa Kuopiosta.

Hyvä peli joukkueelta ja hiljalleen aletaan "ostaa" niitä asioita joita valmennus peliltä haluaa. Kokoajan mennään eteenpäin ja hyvä niin. Nyt pieni huili ja huomenna saadaan vieraita Kuopiosta. Toivotaan että kehitys jatkuu edelleen