Bluesilaisia maajoukkueiden matkaan

02.10.2017

Tällä viikolla naisten ja alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet suuntaavat leirille. Sinisistä naisten mukana Finnkampeniin Ahvenanmaalle matkaavat maalivahti Jenna Silvonen, puolustaja Ella Viitasuo sekä hyökkääjä Annina Rajahuhta.

Tyttöleijonat pelaavat Kuortane Cupissa puolestaan Norjan ja Tsekin maajoukkuetta sekä Naisten Liigasta tuttua Oulun Kärppiä vastaan. Bluesilta mukana ovat hyökkääjät Miressa Mäkelä (kuvassa) ja Satu Teräväinen.

Mäkelä, 17, pelaa ensimmäistä kauttaan Blues naisten riveissä. Viime kauden tarmokas hyökkääjä vietti Kanadassa, Stanstead Collegessa ja samaisen koulun joukkueessa, josta palasi koti-Suomeen sekä Mäkelänrinteen urheilulukioon täksi vuodeksi.

- Olin jo kauan halunnut lähteä vaihtoon Pohjois-Amerikkaan, mutta en voinut lähteä normivaihtoon, koska siellä ei olisi ollut riittävän hyvää jääkiekkoa. Sain kuitenkin stipendin yksityiskouluun Stanstead Collegeen, jossa oli hyvä jääkiekkojoukkue ja laadukas valmennus. Joukkueemme voitti NAPHA-liigan mestaruuden! Tämän vuoden Kanadan U18 maajoukkueessa näyttäisi olevan kolme viime kauden joukkuekaveriani. Olin Kanadassa vuoden ja olisin voinut jatkaa siellä, mutta halusin tulla Suomeen käymään lukion loppuun täällä.

Tämän kauden ja tulevaisuuden tavoitteet ovat nuorella lupauksella selkeitä:

- Joukkueen kanssa tavoite on päästä mitalipeleihin. Oma tavoite on saada mahdollisimman paljon peliaikaa, jotta pystyisin kehittämään itseäni. Tavoittelen myös paikkaa N18 maajoukkueesta ja mahdollisesti joskus naisten maajoukkueesta. Lukion jälkeen haluaisin Pohjois-Amerikkaan yliopistoon.