Emilia Vesa nousi ratkaisijaksi - "Vaadittiin kärsivällisyyttä"

16.10.2021

Kiekko-Espoo kaatoi perjantaisessa paikalliskamppailussa HIFK:n 2-0. Kamppailu oli hyvin tiukka, sillä kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään maalia kahdessa ensimmäisessä erässä. Ratkaisevaksi jääneen osuman kolmannessa erässä iski Emilia Vesa.

- Meillä oli todella paljon paikkoja ja vaadittiin paljon kärsivällisyyttä, että saimme tämän tuloksen, Vesa totesi pelin jälkeen.

Aiemmat kamppailut ovat olleet hyvin selkeänumeroisia, mutta nyt HIFK onnistui pistämään espoolaisille kampoihin aina loppuun saakka. Pelaaminen helsinkiläisiä vastaan oli myös erilaisempaa kuin aiemmissa kamppailuissa on ollut.

- Sai sitä fiilistä paremmin mukaan pelaamiseen, kun oli oikeasti tiukka taistelu, Vesa pohti.

Samoilla linjoilla on myös joukkueen päävalmentaja Sami Haapanen. Ottelu oli hänen mukaansa ennakko-odotuksien mukainen.

- Hyvä peli oli meiltä. Odotimme tiukkaa ottelua, ja sellainen saatiin. Mielestäni tämä oli hyvä peli, Haapanen paalutti.

Kiekko-Espoo sai luotua monia tilanteita helsinkiläisten päätyyn, joista olisi jonakin toisena iltana saattanut tulla useampiakin maaleja. Tällä kerralla HIFK:n maalissa vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittu Iina Kuusela oli viimeisenä lukkona.

- Ottelu ratkesi siihen, että pystyimme ohittamaan Iina Kuuselan. Kaverin maalivahti oli ihan huikea kaksi erää. Oliko hänellä joku 40 koppia, että vaikeata oli meillä maalinteko. Onneksi onnistuimme, Haapanen mietti.

Pelit jatkuvat viikon kuluttua, kun Espooseen vierailulle saapuu Rovaniemen ylpeys RoKi.

Teksti: Joni Hildén