Ensimmäinen voitto - kotietu säilyi Espoossa

06.03.2019
Ella Viitasuo 1-0. Kuva: Riku Laukkanen

Espoossa nähtiin tiistaina tiivistunnelmainen kiekkoilta, kuten asiaan kuuluu. Väkeä oli löytänyt paikalle mukavasti ja kauden huipennuksen saapumisen saattoi aistia.

Bluesin pelaajat olivat odottaneet ottelua yli kuukauden päivät, joten latausta ei taatusti tarvinnut erikseen hakea. Ottelun alla aloituskiekon pudotti Espoo Iceheartsin Sofia. Blues Naiset ovat Espoo Iceheartsin kummeja ja eka välierässä vieraana oli Iceheartsin tyttöryhmä kasvattajansa Lotta Riksmanin kanssa. Sofia hoiti homman hienosti ja näin ottelu oli valmis alkamaan.

Aloituskiekon pudottaja kummijoukkue Icehearts Espoo tytöistä
valokuva: R1ku Exposures

Heti pelin alusta oli selvää, että vauhtia halutaan pitää. Ennakkoasetelmissa KalPalla oli selkeästi enemmän pelituntumaa, sillä joukkue tuli juuri puolivälieräsarjasta. Espoolaiset kuitenkin näyttivät, että tauolla on tehty oikeita asioita ja harjoitusottelut poikajoukkueita vastaan ovat auttaneet pelitemmon ylläpitämisessä.

Maalinteon aloitti Bluesin Ella Viitasuo reilu viiden minuutin pelin jälkeen. Syöttäjinä maalin oli avausottelunsa espoolaispaidassa pelannut Ida Kuoppala sekä luottohyökkääjä Neea Ruuskanen. Maalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän, mutta tauolle mentiin näissä lukemissa eli kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Ida Kuoppala pelasi depyyttiottelun Blues-paidassa tehoin 0+2. Valokuva: R1ku Exposures

Toiseen erään Blues tuli vauhdilla ja tilanteita kuopiolaispäädyssä riitti. Maalivahti Tiina Ranne toimi kuitenkin viimeisenä lukkona. Erässä Blues oli ylivoimalla kolmesti, mutta tuloksetta. KalPa sai testata ylivoimaa kerran, mutta sekin päättyi maalitomana.

Tauon jälkeen saatiin parempi palvelu myös etäkatsojille, kun Ruutu+ lähetykseen tuli selostus päälle. Kaksi eka erää selostaja teki ansiokasta työtä, mutta tekniikka ei alkupelistä toiminut ihan suunnitellusti. Syyksi löytyi lopulta irti oleva piuha..  Itse kenttätapahtumat tasaantuivat kolmanteen erään. Tyttöjen MM-kisoissa loistanut KalPan Elisa Holopainen näytti osaamistaan muutamaan kertaan luomalla vaarallisia paikkoja espoolaismaalille. Bluesvahti Jenna Silvonen esitti erittäin varmoja otteita ja hoiti myös KalPa läpiajon upealla venytyksellä.

Jenna Silvonen torjui Elisa Holopaisen ampuman rangaistuslaukauksen. Valokuva: R1ku Exposures

Erän loppupuolella nähtiin vahvaa tunnelatausta ja tilanteet hetkittäin kuumenivat. Ajassa 53.36 KalPalle tuomittiin kaksi 2 minuutin rangaistusta ja tuon ylivoiman Blues hyödynsi. Ajassa 54.11 Tinja Haukijärvi iski kotijoukkueen 2-0 johtoon kapteeni Minttu Tuomisen sekä Nelli Laitisen syötöistä. Ottelu ei tähän vielä ratkennut vaan kuopiolaiset hakivat tasoitusta tiukasti ilman maalivahtia. Emmi Rakkolainen kuitenkin teki Bluesille tyhjiin helpottavan 3-0 osuman ajassa 59.16. Syöttäjinä maaliin oli Tinja Haukijärvi. Ajassa 59.38 Annina Rajahuhta kaunisteli lukemat vielä 4-0 Ida Kuoppalan ja Nea Katajamäen syötöistä. Lukemat siis 4-0 vaikka ihan viimeiselle minuutille mentiin hyvin tasaisessa tilanteessa. Sarja jatkuu torstaina Kuopiossa kello 18.30 ja kotona pelataan taas lauantaina. Finaaliin tarvitaan kolme voittoa.

Blues - KalPa lauantaina 9.3 kello 17.30, Tapiola2. Liput 10€. Tervetuloa!