Espoo vei maalikarkelot nimiinsä

22.10.2017

Blues Naiset jatkoi vakuuttaavia otteitaan sunnuntaina Tapiolassa, kun aurinkoisessa kelissä paikalle saapuneet katsojat saivat nauttia varsinaisesta maali-iloittelusta. Runsasmaalisessa ottelussa Team Kuortanen kaatui lopulta lukemin 7-4.

Ensimmäinen erä oli melko tasaista pelaamista ja paikkoja aukeni molempiin päihin. Kuortanen aloitti vain reilu minuutin pelin jälkeen ja siirtyi 0-1 johtoon Viivi Vainikan maalilla. Blues kuitenkin kuittasi alle minuutissa, kun Emmi Leinonen osui Satu Teräväisen syötöstä. Erän lopulla Kuortane osui vielä kahdesti ja tauolle siirryytiin vierailijoiden 1-3 johtoasemassa.

Toinen erä oli vauhdikasta peliä, mutta selkeästi enemmän kotijoukkueen hallintaa. Peräti viisi maalia ja yhtä monta maalintekijää espoolaisille (Villilä, Haukijärvi, Teräväinen, Tuominen ja Viitasuo). Kolmannessa vauhti hieman hiipui, mutta molemmat kuitenkin maalasivat vielä kertaalleen. Bluesilta osui Nea Katajamäki ja Kuortaneelta ottelun viimeiseksi osumaksi jääneen maalin iski Sini Karjalainen ajassa 58.26.

Valmentaja Haapanen oli tyytyväinen viikonlopun antiin vaikka kaipaakin vielä tasaisuutta ottelun sisälle:

-Molempina päivinä nähtiin yksi erä todella hyvää Bluesia. Niin lauantaina kuin sunnuntaina toinen erä oli lähellä sitä, mitä joukkueen tulee pelata 60minuuttia.

-Hyvää oli myös se, että maalinteko jakaantuu isolle pelaajamäärälle. Nyt on hyvä jäädä reilun kolmen viikon tauolle ja keskittyä laadukkaaseen harjoitteluun. Tulemme pelaamaan myös muutaman harjoitusottelun, mm. Norjan maajoukkuetta vastaan.

Myös äskettäin takaisin tositoimiin päässyt Minni Lehtopelto piti viikonloppua hyvänä:

-Mielestäni meillä on kokoajan hyvä henki joukkueen sisällä ja ollaan avoimia meidän pelaamisesta. HPK pelissä kohdattiin vaikeuksia eka erässä, mutta parannettiin hyvin toiseen.

-Vaikea oli alku myös sunnuntaina, mutta hienosti kerättiin joukkueena tsemppi päälle ja noustiin 1-3 tappiotilanteesta 7-4 voittoon. Pystymme selvästi parantamaan omaa peliämme vaikeuksista huolimatta. Viikonloppu osoitti meille, että vaikka pohjalla oli vähän vaikea alkuviikko, pystymme silti keräämään kaiken tsempin viikonlopun peleihin. Nyt hyvä harjoittelujakso ja takaisin taas vahvempana!