Espoolaisonnistumisia Suomen avausottelussa Kanadaa vastaan

21.08.2021

Suomen kisat alkoivat 3-5- tappiolla Kanadaa vastaan. Naisleijonat saivat vahvan alun, sillä ensimmäinen erä päättyi Suomen 2-0- johdossa.

Espoolaisittain erä oli yhtä juhlaa, sillä molempien maalien tekijäksi kirjattiin espoolaispelaajat. Avausmaalista vastasi Nelli Laitinen ja toisesta osumasta Minttu Tuominen.

- Sain Jenspalta (Jenni Hiirikoski) hyvän pakki-pakki-syötön ja Petu (Petra Nieminen) sekä Suski (Susanna Tapani) tekivät hyvin maskia. Sinne jäi takayläkulma auki ja sain sijoitettua kiekon sinne, Tuominen kertasi osumaansa.

Tuominen oli ottelussa pirteällä päällä ja sai vastuutakin ottelun kuluessa. Pelaaminen pitkästä aikaa MM-jäillä ilahdutti espoolaispuolustajaa.

- Tuntui, että pääsimme hyvin ensimmäiseen erään pelaamaan omaa peliämme ja jalka liikkui todella hyvin. Ehkä Kanada ei ollut siinä ensimmäisessä erässä niin hyvä. Tuntui todella hyvältä pelata ja itse asiassa en edes huomannut, että siellä ei ollut yleisöä, Tuominen totesi.

Tuominen ja Laitinen eivät olleet ainoat espoolaiset maalintekijät ottelussa, sillä Suomen kolmannesta maalista vastasi Kiekko-Espooseen Kuopiosta siirtynyt Elisa Holopainen. Espoolaispelaajista peliaikaa sai myös Ella Viitasuo, joka onnistui pari kertaa purkamaan peliä hyvin omalta alueelta. Emilia Vesa ei pukenut ensimmäiseen kamppailuun.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto