Espoossa todellinen playoff-taisto - Blues venytti sarjan ratkaisun viimeiseen peliin

24.03.2018

Espoon lauantai-iltapäivässä nähtiin playoff-kiekkoa sen parhaassa muodossa kun Blues ja Kärpät kohtasivat Naisten Liigan neljännessä välierässä. Kärpilla oli otteluun lähtiessä mahdollisuus katkaista sarja, mutta heti pelin alkuhetkistä oli nähtävissä, että kumpikaan joukkue ei tässä pelissä halua hävitä.

Ensimmäinen osuma nähtiin jo ajassa 3.20, kun Kärppien Niina Mäkinen vei vieraat 0-1 johtoon. Maalivahdit molemmissa päissä olivat välillä lähes päällään ja tolpatkin kolisivat, mutta erätauolle siirryttiin Kärppien johdossa.

Kotijoukkueen maalihanat aukaisi varakapteeni Minnamari Tuominen kun toista erää oli pelattu reilu kolme minuuttia, syöttäjänä Elviira Ylitalo. Juhlat eivät kuitenkaan olleet pitkät, sillä Saija Tarkki näytti 4 minuuttia myöhemmin kokemuksensa ja siirsti maltilla maalinedustilanteessa Kärpät takaisin johtoon. Maalien tehtailu vuorotahtiin jatkui, ja ensimmäisen Blues maalin syöttäjä Elviira Ylitalo ohjasi ottelun takaisin tasoihin Nea Katajamäen ja Ella Viitasuon esityöstä. Näissä lukemissa joukkueet koppeihin ja mukavissa määrin paikalle saapunut yleisö hakemaan erätaukohengähdystä ja virvokkeita.

Kuva : Sonja Herrala
Kuva: Sonja Herrala

Kolmas erä alkoi kahdella Kärppäjäähyllä. 5-3 ylivoimalla Emmi Leinonen käytti tilanteen hyväksi ja iski Bluesin johtoon Ylitalon ja Viitasuon syötöistä. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin Leinoselta todellinen esimerkkilaukaus, kun hän tasaviisikoin lämäsi läheltä kiekon etuyläkulmasta ohi Kärppien maalilla hyvin torjuneen Johanna Oksmanin. Syöttäjinä maalin sama kaksikko kuin edelliseen Bluesmaaliin.

4-2 lukemista huolimatta ottelu ei kuitenkaan millään muotoa ollut ohi vaan ajassa 51.21 Isa Rahunen pommitti siniviivalta kavennuksen oululaisille ja viimeistään tämän jälkeen sykemittarien lukemat kohosivat sekä katsomossa että varmaan penkkienkin takana. Kärpät otti maalivahdin pois nelisen minuttia ennen loppua ja maalipaikkoja oli useampi, mutta jälleen meritähtimäisestikin torjunut Jenna Silvonen oli lukko Blues maalilla.

Ottelusarja jatkuu heti huomenna kello 14.30 Oulussa, joten molemmat joukkueet lähtivät heti pelin jälkeen kohti pohjoista. Ottelussa lopulta tehot 1+3 saalistanut Elviira Ylitalo oli pelin jälkeen kamat valmiina hyppäämään Bluesbussiin.

-Kyllä, hallille tullessa olimme varautuneet siihen, että pelit jatkuvat huomenna ja laukut oli pakattuina sen mukaisesti. Se on selvä!

-Alku ei ollut meiltä ihan yhtä vahva kuin edellinen kotipeli, mutta onneksi ottelun edetessä saimme parannettua ja myös tehtyä tarvittavat maalit. Nyt on hoidettu loppuverryttelyt, syöty ja lähdetään hyvillä mielin kohti huomista. Mikäs sen mukavampaa kuin matkata hyvällä porukalla pohjoiseen ja nauttia huomenna pelaamisesta. Meidän on tosi tärkeää olla hereillä ihan heti pelin alusta. Tulemme antamaan ihan kaikkemme pelissä, Elviira päätti ja hyppäsi bussiin.