Haapanen "Jokaisen on parannettava"

11.01.2020

Kiekko-Espoon tuska ei helpottunut lauantaina Raksilassa, kun Kärpät nappasi 3-2- voiton. Ottelun alku oli tarkkaa pelaamista ja ensimmäistä osumaa saatiin odottaa toiseen erään. Silloin Ada Eronen vei vierailijat johtoon. Sen jälkeen tuli espoolaisille musta minuutti ja tilanne muuttui Kärppien 2-1- johdoksi.

- Tulimme heti alusta hyvin ja peli oli hyvin vauhdikasta. Ottelu oli tasaista vääntöä, tyttöjen MM-kisoista palannut Nelli Laitinen totesi.

Kärppien tasoitus sekä sitä seurannut johtoon pääseminen antoi osviittaa siitä, missä espoolaisten pelaaminen tällä hetkellä menee. Joukkue on hävinnyt neljä edellistä kamppailua ja päävalmentaja Sami Haapasella on mietittävää, kuinka kurssi käännetään.

- Jokaisen yksilön pitää parantaa, viisikoiden pitää parantaa ja valmentajien pitää parantaa. Meidän pitää vaan juosta lujempaa, Haapanen paalutti.

Synkkyyteen ei Kiekko-Espoon ole silti syytä vaipua, sillä pelissä on myös hyviä elementtejä, joiden pohjalle on nousua hyvä rakentaa. Syksyllä rakennettu etumatka sarjataulukossakin auttaa, jotta suurta huolta ei ole syytä kantaa tässä vaiheessa.

- Ylivoimapelissä oli hyvä aihio. Siihen vielä vähän nopeutta ja terävyyttä, siellä on paljon hyviä asioita. Siinä kuinka tulemme omista hyökkäyksiin, tulee riittämään, mutta miten ylitetään keskialue, on siinä vielä töitä, Haapanen pohti.

Kiekko-Espoo kohtaa sunnuntaina KalPan, joka kuuluu Kärppien ja Kiekko-Espoon ohella liigan kärkijoukkueisiin. Helppoa ei pelistä ole odotettavissa kummallekaan. Jännitysnäytelmä alkaa kello 13:15 Niiralassa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén