Haapanen: "Pumpataan vaikka öljyä"

19.03.2023

Kiekko-Espoo ei onnistunut ohittamaan HIFK:n Kiia Lahtista toisessa finaaliottelussa Espoossa. HIFK vei ottelun nimiinsä 4-0 ja johtaa ottelusarjaa 2-0. Espoolaisten pelissä oli tappiosta huolimatta näkyvillä myös positiivisia asioita.

– Hyvä muutos eiliseen. Eilen olimme ihan lapasia siinä vaiheessa, kun peli ratkesi ja luovutettiin se loppu selkeästi. Tänään tulimme taistelemaan ja taisteltiin kakkoserän loppuun asti, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen toteaa.

Taisteluun tuli särö, kun erää oli jäljellä enää vajaa viisi minuuttia. Espoolaiset saamassa rangaistusta ja kiekko on vierasjoukkueen hallussa.

–Siellä oli jäähy tulossa, siirretty rangaistus, tehdään itse maski maalin eteen ja kaveri saa siitä maalin. Hetki siitä tulee isku palleaan, kun tulee 3-0-maali ylivoimalla. Kolmannen erän alussa tullut maali oli sitten viimeinen niitti, Haapanen analysoi.

Ottelusarja on nyt helsinkiläisille 2-0 ja heillä on kotonaan mahdollisuus voitolla viedä tämän kauden mestaruus. Pelit eivät silti ole vielä ratkenneet, siitä esimerkkinä viime kevään finaalisarja, jolloin tilanne oli vastaavanlainen. Kiekko-Espoo johti sarjaa jo ratkaisevan tuntuisesti, mutta niin vain pelattiin vielä viides ottelu.

– Tästä pitää pumpata vaan, sanoin Ylelle tuossa, että pumpataan vaikka öljyä Espoosta ja tuossa on kohta Suomenlahdella, vaikka öljynporauslautta pystyssä. Kyllä tästä eteenpäin mennään, Haapanen lupaa.

Pelit jatkuvat tiistaina 21.3 Helsingin Jäähallissa. Ottelu starttaa kello 18. Kiekko-Espoo ei ole vielä tämän kauden osalta viimeistä sanaa sanonut, vaan joukkueessa on taistelutahto kohdillaan ja voitonnälkää edelleen riittää. Jokaista tarvitaan nyt myös katsomoon kannustamaan espoolaiset voittoon.

Teksti: Joni Hildén