Holopainen ja Tuominen Espooseen

20.05.2021

Kiekko-Espoon naisten joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla ja uusina tulijoina Espooseen liittyvät kokeneet maajoukkuetähdet Elisa Holopainen ja Minttu Tuominen. Holopainen on pelannut koko uransa Kuopiossa KalPan riveissä ja hakee nyt uralleen uusia tuulia Espoosta.

- Koin, että nyt on aika jollekin uudelle ja päädyin Espooseen. Joukkueessa on tuttuja pelaajia maajoukkueesta ja uskon, että se tukee kehitystäni. Espoossa on myös hyvä ja tavoitteleva joukkue sekä puitteet ovat kunnossa, Holopainen pohtii.

Holopaisen ohella uutena kasvona tulevalle kaudelle Espooseen saapuu viime kaudella KRS Vanke Raysissa pelannut Minnamari Tuominen. Tuominen on espoolaisille hyvin tuttu, sillä hän on toiminut joukkueen kapteenina useamman kauden ajan.

- Vaikka ammattilaiskauteni Kunlunissa oli hieno kokemus, kaipuu tänne oli läsnä läpi kauden. Odotan hauskaa koppielämää, bussimatkoja, hyviä treenejä jäällä ja sen ulkopuolella. Kaikki se jaettuna ihmisten kanssa, jotka todella haluavat olla osana juuri tätä joukkuetta sekä kehittyä niin yksilöinä kuin joukkueena, Tuominen paaluttaa.

Uusina kasvoina Espooseen siirtyvät Kuortaneella pelanneet Sanni Rantala ja Kiira Yrjänen. Rantalalle edellinen kausi oli haasteellinen loukkaantumisen vuoksi eikä lopulta yhtäkään ottelua kirjautunut tilille.

- Pitkän loukkaantumisen jälkeen on kiva päästä taas pelaamaan. Hyvillä mielin siirryn Espooseen, kun koti on lähellä ja täällä on hyvät mahdollisuudet kehittyä pelaajana. Lisäksi täällä pelaa muutama tuttukin, Rantala toteaa.

Yrjänen hakee siirrolla Espooseen siirtymistä pelaajana uudelle tasolle.

- Koen, että Espoossa on hyviä ja kokeneita pelaajia, laadukas valmennus sekä hyvät edellytykset harjoitteluun. Ne asiat auttavat minua kehittymään pelaajana seuraavalle tasolle, Yrjänen miettii.

Kiekko-Espooseen jatkosopimuksen ovat tehneet maajoukkuepuolustaja Nelli Laitinen sekä maajoukkuehyökkääjät Emmi Rakkolainen ja Emilia Vesa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Riku Laukkanen ja Mintun kuvan on ottanut Kunlun