Holopainen kuritti vanhaa seuraansa - Kiekko-Espoo otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan

26.03.2022

Kiekko-Espoon pudotuspelit KalPaa vastaan käynnistyivät 8-0- voitolla Tapiolassa. Ottelun sankarittareksi nousi neljä maalia viimeistellyt Elisa Holopainen. Suuresta voitosta huolimatta ottelun lähtö ei ollut paras mahdollinen.

- Ensimmäinen erä oli hankalaa. Selkeästi näkyi, että kova lataus, kun pleijarit alkavat. Se ehkä ulosmittautui enemmän jäähyilynä ensimmäisessä erässä kuin tuloksen tekemisenä. Toisessa erässä saimme hanat auki ja kautta koko ryhmään pystyimme petraamaan peliä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kommentoi.

Joukkueen ykköskenttä oli tehokkaimmalla pelipäällä ja heille merkittiinkin ottelun maaleista peräti viisi osumaa. Peli ei silti ollut ainoastaan ykköskentän varassa, vaan myös muilta kentiltä löytyi tulivoimaa.

- Toki tehot makasivat (Emmi) Rakkolaisen kentän varassa, mutta mielestäni koko jenginä pystyttiin parantamaan loppua kohden, Haapanen toteaa.

Ottelun ensimmäinen erä oli hyvin rikkonainen ja jäähyjä kotijoukkueelle vihellettiin jo ensimmäisessä erässä 18 minuuttia, joka on Kiekko-Espoolle ollut hyvin epätyypillistä. Tosin mukana on Julia Zielinskan saama 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

- Yritettiin tarkentaa, että mihinkään ei ole kiire. Pystytään keskittymään omaan viisikkopelaamiseemme ja saadaan jäähyt pois. Iso juttu oli, että saimme loistavan startin siihen toiseen erään, valaisi Haapanen kopissa ensimmäisellä erätauolla käytyä keskustelua.

Jos ensimmäinen erä päättyi 0-0, oli toisessa erässä aivan toisenlainen Kiekko-Espoo. Erä päättyi espoolaisille 5-0 ja peli oli oikeastaan siinä vaiheessa jo taputeltu. Espoolaisrangaistukset jäivät myös vähiin ja ainoastaan Ella Viitasuolle tuomittiin kolmannessa erässä vielä kahden minuutin rangaistus.

Pelit jatkuvat sunnuntaina, kun otteluparin toinen osaottelu pelataan Kuopiossa. Peli käynnistyy kello 16:15.

Teksti: Joni Hildén