HPK nollasi Kiekko-Espoon - "Siellä oli joukko haahuilijoita"

04.01.2020

HPK nollasi 2-0 Kiekko-Espoon Tapiolassa lauantaina. Hämeenlinnalaisten sankarittareksi nousi Pia Dukaric, joka osui kiekon tielle monessa espoolaisten hyvässä maalintekopaikassa. Tappio kirpaisi kotijoukkueen leirissä syvästi eikä päävalmentaja Sami Haapanen ollut lähelläkään tyytyväisyyttä.

- Fakta on se, että siellä oli yksi joukkue ja sitten siellä oli nippu haahuilijoita, Haapanen tylytti.

Kiekko-Espoo tuli peliin mukaan hyvin ja kiekko kävi miltei maalissa jo ensimmäisessä erässä, kun Anni Montonen laukoi sen ohi Dukaricin. Katsomossa suurin osa olivat jo varmoja, että espoolaiset siirtyivät johtoon, mutta kaikkien yllätykseksi päätuomari Henna-Maria Koivuluoma levitti kätensä. Montonen yhtyi Koivuluoman näkemykseen.

- Omasta mielestäni kiekko ei mennyt maaliin, vaan kilahti tolppaan, Montonen totesi.

HPK oli lopulta ottelussa terävämpi eikä kotijoukkue saanut itsestänsä parastaan irti. Pisteet matkasivat Hämeenlinnaan, jossa joukkueet kohtaavat heti sunnuntaina uudestaan. Kiekko-Espoon on tehtävä ryhtiliike, jotta pisteet lähtisivät vierailijoiden mukaan.

- Ilmeen täytyy muuttua ihan täysin. Eihän tuossa ollut mitään sellaista, minkä tunnistaisi meidän joukkueeksi. Ensinnäkin se, että aloitamme pelaamaan joukkueena. Se on se iso juttu. Ei tässä ole enää aikaa harjoitella, nyt pitää henkisellä puolella saada asiat kohdalleen. Täytyy varmaan Katjalta (Pasanen) kysyä muutama vinkki, kun on ammattilainen, Haapanen heitti.

HPK:n päävalmentaja Katja Pasanen on toiminut myös henkisenä valmentajana, johon Haapanen kommentillaan viittasi.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tobi Malmström