Jengi koossa - Annina Rajahuhta palaa Espooseen!

03.09.2018

Blues Naisten kauden 2018-2019 joukkue on kasassa ja julki. Käynnissä on viimeinen sarjaan valmistava viikko, jonka aikana treenataan ja pelataan harjoitusottelu Japanin Naisten maajoukkuetta vastaan.

Blues-ryhmän runko on säilynyt, mutta pientä muuttoliikettäkin oli. Virtaa Espoosta Turkuun oli neljän pelaajan verran. Lisäksi maalivahti Mari Koivistolle tuli pakotettu pitkä huili polvileikkauksen vuoksi ja loppukauden Espoossa pelannut Elviira Ylitalo palasi Raumalle ja Emmi Leinonen lopetti hienon uransa.   

Espoon suuntaan puolestaan tuli sekä uusia nuoria pelaajia että paluumuuttajia, minkä seurauksena kauteen voidaan lähteä erittäin hyvillä mielin. 

Maalin suulla jatkaa erittäin vahvan kauden pelannut ja naisten maajoukkuepelejäkin jo tänä syksynä kokeilemaan päässyt Jenna Silvonen sekä myös vahvoja otteita esittänyt nuori Erika Jaskari, joka on ollut N18 maajoukkueen vahvuudessa. Veskaritrion täydentää yhden Ruotsin kauden jälkeen Suomeen palannut Alba Gonzalo.

Puolustusta johtaa viime joulun jälkeen erittäin nousujohteisesti pelannut ja joukkueen kapteenina alkavalla kaudella toimiva Minttu Tuominen. Minttu saa hyvää tukea koko vahvalta pakkiporukalta.  Ella Viitasuo aloittaa kolmannen kautensa Espoossa ja tällä kertaa ihan espoolaisena, kun aiemmin hän on matkannut Lahdesta ja Jyväskylästä.  Lohjalta Espooseen Haukilahden lukioon siirtynyt Nelli Laitinen on ollut kauden ekoissa maajoukkueturnauksissa murtautumassa Naisleijonien vakiokoonpanoon, joten siinä on yksi erittäin mielenkiintoinen nuori seurattavana. Muita viime kaudesta jatkaneita ovat kokenut ja varma Tea Villilä sekä hyvä kesän harjoitellut Siru Lehtopelto ja nuori, isoja kehitysaskeleita ottanut Tiia-Juulia Honkanen. Janina Aro puolestaan palaa Espooseen Kuortaneella vietettyjen lukiovuosien jälkeen. Katsojilla on siis mahdollisuus nähdä myös Kuortaneen urheilulukion vaikutukset. Puhdista Espooseen on siirtynyt puolustaja Riikka Järvinen.

Hyökkäys sai kauden alla todella kovan luokan vahvistuksen kun Kiinan Kunlunissa viime kaudella pelannut Annina Rajahuhta palaa espoolaisseuraan. Hyökkäyspäässä on pelipaikalla uusi kasvo, kun viime yleisemmin puolustajana nähty Mira Huhta siirtyy iskemään maaleja. Todellinen joukkuepelaaja Christine Posa aloittaa kauden kuntouttamalla, mutta tulee varmasti olemaan arvokas tekijä kauden mittaan. Hyökkäyksen nuorinta kaartia edustavat EKS:stä noussut Anni Montonen, taitava ja ihailtavan pelikäsityksen omaava Satu Teräväinen, Lohjalta siirtynyt Mette Manninen, KJT:stä Espooseen palannut mailavirtuoosi Sofia Nuutinen, sekä Harjun Kiekosta saapunut Nea Saarenpää. Viime kaudella Naisleijonien leirivahvuuteen nousseet Tinja Haukijärvi ja Emmi Rakkolainen ovat valmiina ottamaan seuraavan askeleen ja Nea Katajamäki tulee jatkamaan vahvaa vääntämistään sekä oivaltavia syöttöjään. Hyökkäyksen täydentävät junnuosastolta vastuunkantajiksi kasvaneet Reetta Valkjärvi ja Nea Ruuskanen

Taustojen puolella vastuuvalmentajana jatkaa Sami Haapanen, joka on saanut rinnalleen valmennusuraansa aloittelevan olympiamitalistin Sanna Lankosaaren. Fysiikkavalmennuksesta vastaa Jarmo Törmänen. Joukkueenjohtajan hommat haltuunsa on ottanut viime kaudella Blues C:ssä mestaruuden voittanut Jarkko Malm ja rahastonhoitajana jatkaa Katja Flink.

Ottelukuulutuksiin saadaan eloa ja uutta puhtia, kun Hämeenlinnassa monta vuotta erinomaista työtä tehtnyt Tintti Korve muuttaa Espooseen. Huoltotiimi on Sanna Ponnikas ja Juhani Oulejärvi. Mediasta vastaa Riku Tonttila, videoista Matias Mäenpää ja muista taustoista Emma Terho.

Positiivinen asia on myös EKS:än palaaminen Naisten Mestiskartalle ja yhteistyö espoolaisjoukkueiden välillä tuleekin olemaan tiivistä.

Kaikki siis alkaa olla valmiina tulevaa viikonloppua ja kauden avausta varten, jota odotamme jo suorastaan vesi kielellä.

Joukkueen kausikortit voit laittaa tilaukseen täältä https://www.bluesespoo.fi/kausikortit/

Koko joukkueen rosterin ja kuvat löydät täältä https://www.bluesespoo.fi/joukkue/

Mikäli kiinnostuit yhteistyömahdollisuuksista Blues Naisten kanssa, ota yhteyttä  jarkko.malm@bluesnaiset.fi tai  emma.terho@bluesnaiset.fi ja katsotaan yhdessä, mitä voisimme tehdä juuri Teidän yrityksenne kanssa!

Ensimminen kotiottelu pelataan 15.9 kello 12.20. Tuolloin vastaan asettu TPS.

Tervetuloa Tapiolaan!