Juhlan tuntua - eka voitto Espooseen

16.03.2019

Lauantaina koitti viimein kauan odotettu kauden huipennus, kun Naisten Liigan finaalit startattiin Espoossa. Puolenpäivän peliin Tapiolaan oli löytänyt mukava määrä ihmisiä jo jäälämmön aikaan. Ottelun alun lähestyessä katsojia tuli tasaiseen tahtiin ja kaikesta näkyi, että nyt pelataan sarjakauden tärkeimpiä pelejä.

EKS tyttökiekkoilijat saattoivat mailakujassa kotijoukkueen jäälle ja viivalla kuunneltiin yhdessä Maamme-laulu.

Itse peli oli ekasta kiekonpudotuksesta vauhtia täynnä. Alussa näytti, että Ilves lähtisi peliä viemään. Ensimmäisen kympin aikana oli espoolaismaalilla useampikin tilanne, jossa Blues-vahti Jenna Silvonen venyi lähes varman maalin eteen.
Ilveksen painostuksesta huolimatta ensimmäisen maalin laukoi Blues. Tasan ajassa 15.00 Ella Viitasuo laukoi tarkasti Ida Kuoppalan syötöstä. Tamperelaiset hakivat lujasti tasoitusta erän loppuun, mutta niin vaan siniset lähtivät vastaiskuun ja hienon 3-2 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Annina Rajahuhta iski Emmi Rakkolaisen ja Ida Kuoppalan syötöstä ainoastaan kuusi sekuntia ennen erätaukoa.

Toiseen erään tuli kaksi joukkuetta, joista kumpikaan ei ollut valmis hiljentämään tahtia. Jos Blues iski erän ihan loppuun, vastasi Ilves heti erän alkuun. Ajassa 20.20 Johanna Siira toi tamperelaiset tasoihin Linda Välimäen ja Anni Rantasen syötöistä. Pian tuon jälkeen Bluesille tuomittiin jäähy ja Ilves sai paikan hakea tasoitusta ylivoimalla. Suorastaan liekeissä oleva Ida Kuoppala kuitenkin sai syöttökatkon ja karkasi läpiajoon alivoimalla. Varma lirutus längistä ja tilanne Bluesille 3-1. Ajassa 35.38 Kuoppala näytti puolestaan maalinteon malli ylivoimalla ja vei illan toisellaan kotijoukkueen jo 4-1 johtoon. Syöttäjinä Rakkolainen ja Laitinen.
Ilves ei missään tapauksessa ollut luovuttanut, mutta kahden todella vauhdikkaan erän jälkeen tahti hieman hidastui kolmoserään. Ajassa 50.43 Espoossa kovaan vauhtiin päässyt Kuoppala viimeisteli pleijariuransa ensimmäisen hattutempun, syöttäjinä Haukijärvi ja Katajamäki. Loppulukemat 6-1 viimeisteli Tinja Haukijärvi jäätävällä rannarilla b-pisteiden kaarelta ylivoimalla Ella Viitasuon syötöstä.
Loppulukemat siis kotijoukkueen reilu voitto, mikä ei kerro totuutta ottelun tasaisuudesta. Erittäin varma ja viileä esitys kuitenkin Bluesilta. Katsomon tuki oli huima, katsomossa oli 421 silmäparia. Blues Naiset kiittää!

Sarja jatkuu huomenna Tesomalla kello 12.15, torstaina 21.3 pelataan taas Tapiolassa! Otteluaika on joko 18.30 tai 19.20, riippuen muiden play-off pelien tuloksista. Tiedotamme tarkan ajan heti kun se varmistuu.