Juhlapäivän ottelusta kolme pistettä Espooseen

21.01.2019

Sunnuntaina Tapiolassa viettiin monenlaista juhlaa.

20.1 oli päivä, jolloin oli kulunut tasan 90 vuotta Suomen Jääkiekkoliiton perustamisesta. Juhlavuoden kunniaksi ympäri Suomen järjestetään tammikuussa seurojen juhlatapahtumia.

Espoon ottelussa muistettiin menestysputken käynnistänyttä seuran ensimmäistä mestarijoukkuetta, tuosta ekasta mestaruudesta kun on tällä kaudella kulunut sopivasti 20 vuotta. Ottelun aloituskiekon pudotti vahvasti Espoon naiskiekkohistorian alkuvaiheessa vaikuttanut seuralegenda Liisa Karikoski.

Lisäksi tapahtumassa palkittiin EKS tyttökiekon vuoden juniori, E-tyttöjen IIda Piippo.

Itse peli alkoi täysin päinvastaisella tavalla kuin keskiviikon kotiottelu Ilvestä vastaan. Siinä missä keskiviikkona startti oli tahmea, sunnuntaina Bluesin Emmi Rakkolainen heilutti maaliverkkoja jo 28 sekunnin pelin jälkeen. Syöttäjinä osumaan Tinja Haukijärvi ja tyttöjen tuore pronssimitalisti Nelli Laitinen. Juuri ennen erän puoliväliä Blues lisäsi johtonsa 2-0 Minttu Tuomisen osumalla, syöttäjinä Annina Rajahuhta ja Laitinen ja näissä lukemissa siirryttiin erätauolle, jonka aikana EKS E-tytöt näyttivät taitojaan demopelin muodossa.

Toisessa erässä jatkettiin mihin ensimmäisessä jäätiin. Espoolaiset olivat liikkeellä erittäin vahvalla jalalla ja myös maalien muodossa onnistuttiin. Tuominen ( Rajahuhta) ja Rajahuhta (Tuominen, Rakkolainen) osuivat kahdesti ennen kuin oli Kuortaneen vuoro saada merkintä maalisarakkeeseensa, maalin tekijänä Lisette Täks. Toiselle erätauolle 4-1 lukemissa.

Kolmas erä oli lukemista huolimatta vauhdikasta pelaamista ja vaikka paikkoja oli myös kuortanelaisilla, lisäsi Blues loppulukemiksi 7-1. Kolmannen erän maalintekijöinä Rakkolainen sekä kahdesti loppuun Nea Ruuskanen.

-Hyvä nousu takaisin keskiviikon heikomman esityksen jälkeen. Oli hieno muistaa myös nykyjoukkuelle tietä tasottaneita pelaajia ja näyttää heillekin parasta osaamistamme, kommentoi kaksi maalia tehnyt ja muutenkin pirteästi pelannut Nea Ruuskanen.

-Tulevana keskiviikkona meillä on mahdollisuus ottaa Ilveksestä revanssi ja haluammekin näyttää kaikille paikalle tuleville mihin pystymme, joten sitä kohti!

Keskiviikkona 23.1 Blues-Ilves kello 18.50 Tapiola2. Liput 5€, tervetuloa!!