Kaksi pistettä jäi Espooseen

03.12.2017
Espoossa nähtiin sunnuntaina todella vauhdikasta kiekkoa, kun sarjakakkonen Oulun Kärpät saapui vierailulle Tapiolaan.

Joukkueet kohtasivat viimeksi viikko sitten Oulussa, jossa Kärpät vei rankkareilla pidemmän korren. Bluesille oli pelistä jäänyt selkeästi nälkää ja alku olikin sinisten. Ensimmäisessä erässä ei ollut epäselvyyttä peliä hallitsevasta joukkueesta ja myös taululle espoolaiset ehtivät ensimmäisenä, kun Emmi Leinonen iski ylivoimalla Satu Teräväisen ja 300. pääsarjapelinsä tänään pelanneen Mira Huhdan syötöstä.

Toiseen erään Kärpät tuli uudella ilmeellä ja peli tasoittui selvästi. Tilanteita oli molempiin päihin ja tolppia sekä ylärimoja kolisuteltiin. Tapiolan pienessä kaukalossa ei paljon tilaa ollut ja päästä toiseen mentiin nopealla tahdilla, mutta maalivahdit olivat naisia paikallaan ja tauolle siirryttiin 2-0 lukemissa.

Kolmas erä jatkui siitä, mihin edellinen jäi. Seuraava maali oli ilmassa muutamaankin kertaan ja konkretisoitui komeasti 4-2 hyökkäyksen päätteeksi Daniel Rozonin iskiessä Leinosen syötöstä. Toisena syöttäjänä jälleen Teräväinen.

Ajassa 54.37 Kärpät sai maalihanansa auki kun Nina Mäkinen osui ylivoimalla. Painostus Blues-maalilla jatkui muutaman minuutin, minkä jälkeen tilanne taas tasoittui. Pari minuuttia ennen loppua Kärppämaalilla osui taas ylärimaan, mutta ratkaisu jäi tapahtumatta. Kärpät näytti, että peli ei ole loppu ennen kuin 60 minuuttia on täynnä ja taisteli tasoihin ilman maalivahtia ajassa 59.16. Maalin tekijänä Sari Wäänänen, syöttäjänä Saija Tarkki.

Jatkoaika jäi maalittomaksi ja mielessä kävi jo pieni dejavu edellisviikonlopulta, jolloin espoolaiset kärsivät kaksi rankkaritappiota. Ensimmäiset laukojat jäivät molemmat maalivahteihin, mutta toisella kierroksella Kärpät onnistui, Blues ei. Espoon Minttu Tuominen kuitenkin osoitti kylmäpäisyytensä viimeisenä laukojana ja lirutti längeistä tasoihin. Läpyt vaihtoaitossa ja suoraan jatkamaan, kun neljänsistä ampujista järjestys kääntyi. Tuomisen toinen laukaus löysi ylänurkan ja kun Silvonen otti varmasti kiinni Kärppäyrityksen, pääsivät espoolaiset tuulettamaan kahta pistettä.

-Kolmekin pistettä oli tarjolla, mutta todella tärkeää, että pääsimme vielä nousemaan voittoon vaikka Kärpät pelin lopussa tasoihin tulivatkin, kommentoi ratkaisevat maalit iskenyt Tuominen.

-Viime viikonlopun jälkeen treenattiin rankkareita ja hyvä niin, naurahti Tuominen loppuun.

Seuraava kotiottelu Tapiolassa launtaina 9.12 kello 17.50, Blues-Kuortane.