Kiekko-Espoo ei onnistunut ryöstössä – "Tämä oli sellainen perseenpesu"

18.03.2023

Kiekko-Espoon osalta finaalisarja käynnistyi mahalaskulla, kun HIFK marssi selvään 9-2-voittoon. Onnistumisia ei kovin paljoa espoolaisjoukkueella Pirkkolassa ollut. Helsinkiläiset veivät ottelua miltei kaikilla osa-alueilla.

– Ensimmäisessä erässä oltiin vielä jollain tavalla mukana, mutta olihan tämä nyt sellainen perseenpesu. Tuli kyllä oikein kunnon huuhtelu. Ei mitään, kerätään tästä mitä löydetään hyvää ja ladataan huomiseen. Sarja on IFK:lle 1-0 ja kolmella voitolla mestaruuteen. Töitä vaan, tuska on kova, mutta mennään eteenpäin, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen toteaa.

Ottelun ensimmäisen erän lopulla ja vielä toisen erän alussa, espoolaiset olivat hetkellisesti kuskin paikalla ja tasoitus oli jo lähellä. Sen jälkeen kaksi jäähyä osittain päällekkäin, jotka jo miltei joukkue onnistui kestämään, kunnes joukkueiden tullessa täyteen, helähti Tiia Pajarisen selän takana. Vierasjoukkueelle kääntymässä ollut henkinen yliote kääntyikin punapaidoille.

– Ottelu ratkesi siihen, että HIFK oli huomattavasti parempi. He tulivat huonosti peliin, mutta sitten he saivat pelin maalien kautta kulkemaan ja saatiin periaatteessa vielä siinä 1-2-kavennusmaalissa mahdollisuus, mutta sitten ryssittiin itse se jäähyihin ja jäähyiltiin itsemme pihalle tästä pelistä, Haapanen harmittelee.

Ottelut jatkuvat heti sunnuntaina Espoossa, kun joukkueet kohtaavat toisessa finaaliottelussa. Helsinkiläiset johtavat ottelusarjaa, mutta tappioasema ottelusarjassa ei ole uutta espoolaisille, näin on tapahtunut ennenkin ja silti on voittoon noustu. Silti peliä täytyy huomattavasti tästä päivästä parantaa ja jäähyihin ei ole varaa, sillä HIFK rankaisee niistä armottomasti.

Kamppailut jatkuvat sunnuntaina kello 16:15 alkavassa ottelussa Tapiola 2-hallissa.

Teksti: Joni Hildén