Kiekko-Espoo ei onnistunut venyttämään finaalisarjaa

21.03.2023

Kiekko-Espoon kausi päättyi 3-2- tappioon kolmannessa finaaliottelussa. Taistelusta huolimatta espoolaiset eivät kyenneet venyttämään enää ottelusarjaa, vaan HIFK voitti Naisten Liigan historiansa ensimmäisen Suomen mestaruutensa.

- Olen ylpeä tästä joukkueesta. Me teimme paljon läksyjä, opeteltiin, miten pitää HIFK:ta vastaan pelata. Mielestäni olimme ytimessä pelin kanssa muuten, mutta viimeinen kahdeksan metriä oli pelissä aivan liikaa. Maalintekopelaaminen ei ollut sitä, mitä olisi pitänyt olla voittaakseen HIFK:n, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen harmittelee.

Jos kahdessa ensimmäisessä ottelussa maaliero venyi suureksi, oli kolmas ottelu, ottelusarjan tasaisin. Kiekko-Espoo onnistui jopa tekemään ottelun avausmaalin ja tasoittamaan vielä viimeisten minuuttien aikana pelatessa kuudella. Se ei aivan riittänyt, sillä kotijoukkue onnistui survomaan kiekon vielä puoli sekuntia ennen loppua maaliin, joka videotarkastuksen jälkeen todettiin oikeaksi maaliksi.

- Jätettiin kaikki tuonne. Saappaat jalassa kaaduttiin. Tänään se ei riittänyt, Kiekko-Espoon puolustaja Tea Villilä toteaa.

Kiekko-Espoo pelasi tiistaina selkeästi finaalisarjan parhaimman ottelunsa eikä se olisi kovin suuri vääryys ollut, mikäli ottelusarja olisi venynyt ainakin vielä yhteen, Espoossa pelattavaan otteluun. Tällä kertaa näin ei käynyt ja hopeamitalit pujotettiin espoolaisten kaulaan. Näin päättyi myös Kiekko-Espoon kolmen mestaruuden mittainen putki.

- Kukaan ei oikein uskonut, että me pärjäämme tai olemme finaaleissa, kun kausi alkoi. Haluan kiittää meidän nuoria pelaajiamme. He ovat kasvaneet todella paljon ja olisi toivonut heille vähän enemmän, mutta tämän verran saimme, Villilä miettii.

Kiekko-Espoo onnittele tuoreita Suomen mestareita mestaruudesta ja kiittää kaikkia kannattajiaan tästä kaudesta. Ensi syksynä joukkue tulee entistä vahvempana taistelemaan jälleen Suomen mestaruudesta.

Teksti: Joni Hildén