Kiekko-Espoo haastoi KHL:n kärkijoukkueen

08.12.2019

Kiekko-Espoo hävisi niukasti 2-4 kiinalaiselle KRS Vanke Raysille Vierumäellä pelatussa ystävyysottelussa. Espoolaisittain ottelu alkoi hyvin, kun joukkue sai pelata useamman ylivoiman peräkkäin ja lopulta erän puolivälissä verkot heiluivat.

- Peli oli aika tasainen. Me aloitimme paremmin hyökkäyspelin kannalta, johdettiin laukauksia ensimmäisen erän jälkeen aika paljon. Kunlun heräsi sitten toiseen erään ja meillä peli alkoi hiipumaan, espoolaispuolustaja ja kapteeni Minttu Tuominen toteaa.

Ensimmäinen erä näytti Kiekko-Espoon kannalta hyvältä, mutta toisessa erässä toistui samanlaisia otteita, mitä oli nähtävissä jo lauantaina Kärppiä vastaan. Tuominen näkee selvän syyn sille, miksi pari viimeistä ottelua ovat olleet hieman vaikeahkoja.

- Aika pitkä kausi on ollut jo tämä syksy. Aloitettiin sieltä Kiinasta pelaamalla ja sieltä on pitkä matka tultu. Kovavauhtinen peli oli tänään ja eilenkin, niin varmaan se näkyi sitten otteissa, Tuominen pohtii.

Peli osoitti silti sen, että taso riittää myös naisten KHL:ssä pelaavaa KRS Vanke Raysiä vastaan. Vanke Rays kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin ja on sarjataulukossa tällä hetkellä toisena 20 ottelun jälkeen. Heidän edellään on kaksi ottelua enemmän pelannut Agidel Ufa, jolla on kasassa kymmenen pistettä enemmän kuin Vanke Raysilla.

Kiekko-Espoo kohtaa kiinalaisjoukkueen vielä toistamiseen ensi lauantaina, jolloin peli pelataan Tapiolan kakkoshallissa. Kello 17:10 alkavaan otteluun on vapaa pääsy.

Teksti ja kuva: Joni Hildén