Kiekko-Espoo haki voiton Kuortaneelta ilman maajoukkuepelaajia

14.11.2020

Maajoukkuetauon jälkeen pelit jatkuivat Kuortaneella, josta Kiekko-Espoo kävi hakemassa 5-3- voiton. Ottelun ratkaisu nähtiin oikeastaan vasta kolmannessa erässä, kun Tinja Haukijärvi vei vierailijat 4-2- johtoon.

- Oli ihan hyvä peli. Ensimmäisessä erässä olimme vähän telineissä, en ollut tyytyväinen siihen pelaamiseen. Toki numerotkin kertovat, että olimme erän jälkeen maalin tappiolla. Ei päästy liikkeelle, kuten toivoimme, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen pohti.

Toiseen erään espoolaiset saivat lisää puhtia ja tulostakin alkoi syntymään. Ensin kapteeni Annina Rajahuhta näytti esimerkkiä ja tasoitti ottelun. Siru Lehtopelto seurasi hetkeä myöhemmin vieden vieraat johtoon. Tämä sai ottamaan kotijoukkueen aikalisän, mutta se ei auttanut ja Janina Aro lisäsi Kuortaneen tuskaa.

- Viisikon yhdessä pelaaminen oli iso juttu ja kyllä se energia löytyi, kun muutama maali tehdään. Se tulee aika itsestään silloin, Haapanen kertoi, mikä paransi peliä toisessa erässä.

Osaltaan oma lukunsa oli sillä, että joukkueen edellisestä ottelusta oli ehtinyt kulumaan jo muutama viikko.

- Kyllähän se treenaaminen on eri asia kuin pelaaminen. Kaveri tuli hyvin peliin kovalla innolla ja olivat selkeästi pelin päällä ensimmäisessä erässä, Haapanen analysoi.

Akatemiasta apuja sunnuntaille

Espoolaisten tekemistä ei helpottanut sekään, että joukkueen kokoonpanosta puuttui kentällisen verran pelaajia, kun maajoukkueessa olleet ovat joutuneet karanteeniin. Apua heistä ei ole luvassa sunnuntainakaan, kun Tapiolaan saapuu vieraaksi TPS.

- Akatemia oli tänään Lappeenrannassa pelaamassa ja tulevat kotiin illalla. Sieltä nostetaan huomiseksi mukaan puolustajista Julia Zielinska ja hyökkääjistä Elsa Talvitie, Haapanen paljasti.

Otteluun hän odottaa joukkueeltaan erilaista ilmettä, kun lauantai-iltapäivän kamppailussa Kuortanetta vastaan oli.

- Paljon täytyy parantaa tämän päiväisestä. En ole sillä tavalla tyytyväinen meidän kenttätasapainoon ja puolustuspelaamiseen. Jos näin vallattomasti pelataan huomenna, tulee TPS varmasti rankaisemaan meitä, Haapanen totesi.

Pelit jatkuvat Tapiolassa sunnuntaina kello 14:20. Ottelu tulee totuttuun tapaan myös Ruutu plussalta, mutta paikan päällä peli on aina parempaa. Tullessanne halliin muistakaa kuitenkin käyttää kasvomaskia ja huolehtia turvaetäisyyksistä.

Teksti ja kuva: Joni Hildén