Kiekko-Espoo ja Pajarinen nollasivat KalPan toistamiseen

21.03.2021

Kiekko-Espoo nollasi jo toistamiseen KalPan finaalisarjassa, kun toisessa ottelussa kuopiolaiset kaatuivat 2-0. Kuopiossa pelatun ottelun ehdottomaksi sankariksi nousi Tiia Pajarinen, joka piti maalinsa puhtaana 31 torjunnalla.

- Koko joukkueessa oli positiivinen ilmapiiri ja eilinen voitto antoi virtaa. Toki tiedettiin, että eilisellä ei tähän päivään ole muuta vaikutusta kuin hyvä tatsi pelaamiseen. Siitä jatkoimme, mihin eilen jäimme, Pajarinen totesi.

Pajarinen on pudotuspeleissä ollut Kiekko-Espoon maalilla viimeisenä lukkona ja kiekkoja selän taakse on kahdeksassa ottelussa uponnut vain kuusi, joka ottelua kohden tekee 0,75 maalia. Torjuntaprosentti espoolaisvahdilla on 97,6 ja pitää pudotuspelien kärkipaikkaa.

- Sopivasti on nyt sattunut tähän tuo vire. Toivottavasti se jatkuisi samanlaisena tiistaina. Joukkue on pelannut hienosti, niin mikäs siinä on torjuessa, Pajarinen myhäili.

Espoolaisten maalilla Pajarinen on tehnyt erittäin vakuuttavaa jälkeä, joka saa kehuja myös joukkueen päävalmentajalta Sami Haapaselta.

- Pajarinen on nyt viimeistään playoffseissa osoittautunut todella luotettavaksi ja pelaa pelistä toiseen hienosti. Pystymme noudattamaan näin hyvin tätä meidän strategiaamme, kun on tällainen maalivahti, Haapanen iloitsi.

Kuopiossa pähkäillään lääkkeitä Pajarisen ohittamiseksi, kun kaksi ensimmäistä erää KalPa on joutunut lyömään päätään Polvijärveltä kotoisin olevaan espoolaisten viimeiseen lukkoon. Jonkinlaisia taikatemppuja keltamustien valmennus on kaiketi pohtinut, mutta niitä ei joukkueen päävalmentaja Marjo Voutilainen halunnut lehdistötilaisuudessa avata.

- En mä niitä sulle kerro, Voutilainen laukaisi ja hymyili päälle.

Mestaruus on katkolla tiistaina Espoossa, kun joukkueet kohtaavat finaalisarjan kolmannessa kohtaamisessa. Kiekko-Espoo johtaa otteluvoitoin 2-0.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Niklas Günsberg