Kiekko-Espoo jatkoi voittoputkea - Nyt tappiovuorossa oli Ilves

04.12.2021

Kiekko-Espoo jatkoi uskomattoman pitkää voittoputkeaan perjantaina, kun Ilves kaatui Tapiola 2-hallissa 5-1. Ottelussa nähtiin salama-alku, kun ensin Emilia Vesa vei kotijoukkueen vain 48 sekunnin pelin jälkeen johtoon ja voittomaaliksi jääneen 2-0- osuman viimeisteli Sofia Nuutinen. Nuutisen maali tuli 13 sekuntia avausmaalin jälkeen.

- Peliä oli pelattu minuutti ja veska oli varmaan itsekin vähän hämillään, missä se kiekko on. Nousin kulmasta ja sain ihan vapaasti vedettyä maalivahdin längistä, Nuutinen kertasi osumaansa.

Ottelun ensimmäisessä erässä ainoastaan Ilveksen Anni Keisalan upeat torjunnat saivat pidettyä tamperelaiset edes jotenkin pelissä mukana, sillä tavalla Kiekko-Espoo vyörytti peliä. Toisessa erässä espoolaiset sortuivat jäähyilyyn. Erän ainokaisesta maalista vastasi Emmi Rakkolainen alivoimalla.

- Hyvää alivoimapelaamista meiltä. Alivoimalla 3-0 oli iso kulminaatiopiste pelille. Viimeisessä erässä peli ratkesi siihen 4-0- maaliin ja siinä vaiheessa Ilvekseltä loppui puhti, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen ruoti.

Vaikka toisessa erässä Ilves sai pyöritystä aikaiseksi, ei missään vaiheessa peliä vaikuttanut siltä, että vierailijat ottaisivat kuskin roolia. Syksyn viimeisen kotiottelun jäljiltä syytä tyytyväisyyteen on, ja sen allekirjoittaa myös Nuutinen.

- Olimme todella hyvin hereillä pelin alusta lähtien. Parannettiin peliä vielä loppua kohden ja saatiin tehtyä vielä muutama maali ottelun loppupuolella. Pidimme pelin hyvin hallussa eikä päästetty vastustajaa kuin kerran iskemään, mutta hyvin sen jälkeen otettiin taas hallinta takaisin, Nuutinen analysoi.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat lauantaina, kun joukkue matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu Kupittaalla alkaa kello 13:30.

Teksti: Joni Hildén