Kiekko-Espoo kaatoi HIFK:n - Laitinen tehokkaana

31.10.2020

Kiekko-Espoo kaatoi HIFK:n 5-1 Tapiolan lauantai-illassa. Espoolaisten voittomaalista vastasi Annina Rajahuhta ja syötön siihen antoi Nelli Laitinen, joka teki ottelun avausmaalin 15 pelatun minuutin jälkeen.

- Pystyttiin kaikilla kentillä pyörittämään hyvin omaa peliämme, ja olimme todella hyvällä jalalla liikkeellä tänään, Laitinen totesi.

Paikallisottelun tunnelmaa ei puuttunut, sillä yleisöä oli Tapiolaan saapunut katsomaan kauden ennätysyleisö 102 katsojaa. Ottelun tärkeys paikalliskamppailuna näkyi myös pelikentällä. Jäähyjäkin ottelussa jaettiin yhteensä kymmenen minuuttia, joista kahdeksan tuli kotijoukkueelle.

- Siistissä pelissä noin paljon jäähyjä meille. En tiedä syytä. Oli varmaan jonkun verran aihetta viheltää, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen ihmetteli.

Vaikka jäähyjä tuli, ei HIFK päässyt iskemään maaleja ylivoimalla. Espoolaiset siinä kertaalleen onnistuivat. Alivoimapelaaminen on ollut pitkin kautta yksi Kiekko-Espoon vahvuuksista. Helsinkiläiset onnistuivat tasoittamaan ottelun toisen erän alussa, kun espoolaiset olivat jo tulleet täysilukuisiksi.

- Pääsivät toisen erän alkuun tekemään tasoituksen ja saimme sen kuitattua todella nopeasti, kolmella maalilla. Olimme hyvin pelin päällä ja kolmannessa erässä pystyimme pelaamaan viisaasti, Haapanen analysoi.

Kiekko-Espoo pääsee paikallisottelun jälkeen ansaitulle sarjatauolle, mutta muutamalla pelaajalla edessä on maajoukkueleiritys. Yksi heistä on viime viikkoina liekeissä ollut Nelli Laitinen.

- Kiva päästä pitkästä aikaa kokoontumaan maajoukkueen kanssa. Siitä on pitkä aika, kun olemme viimeksi olleet leirillä yhdessä, niin on hienoa, että leiri saatiin järjestettyä, Laitinen iloitsi.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat 14. marraskuuta, jolloin joukkue vierailee Kuortaneella.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen