Kiekko-Espoo kaatoi HIFK:n vieraissa - Rajahuhdalle 300:s runkosarjaottelu

05.09.2020

Kiekko-Espoo avasi kauden lauantaina Malmilla ottamalla paikallisottelusta HIFK:ta vastaan 5-0 -voiton. Ottelun juhlakalu oli kapteeni Annina Rajahuhta, joka pelasi uransa 300:n runkosarjaottelunsa.

- Onhan siinä jokunen kausi tullut pelattua, että niitä otteluita on kertynyt. Oli hauska tavallaan kauden avausmatsi, kun minulla oli 300:s peli ja Julia Schalinilla ensimmäinen. Sami (Haapanen) totesikin, että vielä 299 ottelua jäljellä, Rajahuhta totesi.

Ottelun ensimmäinen erä oli vielä tasaista vääntöä ja se päättyikin maalittomana, vaikka Nelli Laitinen pääsi yrittämään erän lopussa rangaistuslaukauksella. Toisessa erässä Kiekko-Espoo nosti pelinsä tasoa eikä HIFK pystynyt vastaamaan siihen.

- Peli oli aika lailla meidän pelisuunnitelmamme mukainen. Haluttiin pysyä kiekolla ja ottaa IFK:lta ylivoimahyökkäykset pois. Mielestäni meidän taktiikkamme toimi tänään mallikkaasti ja oltiin selkeästi parempi joukkue, päävalmentaja Haapanen pohti.

Ratkaisuvoimaa espoolaisilla löytyi laajalla rintamalla, sillä pelissä oli peräti viisi eri maalintekijää. Viimeisen silauksen teki nollapelin pelannut Tiia Pajarinen vierasjoukkueen maalissa.

Pelit jatkuvat jo viikon päästä, kun Vaasan Sport vierailee Espoossa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén