Kiekko-Espoo kaatoi KalPan jo kolmatta kertaa

26.09.2021

Kiekko-Espoon voittoputki sai jatkoa sunnuntaina, kun kotihallissa kaatui viime kevään finaalivastustaja KalPa 9-3. Ottelun suurimmaksi sankarittareksi ja Guido'sin parhaimmaksi pelaajaksi nousi kolme maalia tehnyt Nelli Laitinen.

- Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkoja, saatiin painaa kyllä aika kovaa, että päästiin rinnalle ja ohitse. Kolmanteen erään tehtiin hyvä parannus. Olen kyllä tyytyväinen, että saimme käännettyä tämän näin hyvin meille, Laitinen analysoi.

Joukkueet ovat kohdanneet nyt kolmesti, kaksi kertaa Tapiolassa ja kerran Kuopiossa. Kuopiolaisryhmä on parantanut peliään kauden edetessä ja kahdessa erässä nähtiin jo sitä viime kevään KalPaa.

- Totta kai se on mukavampaa pelata, kun on tiukempaa. Ei tässä kukaan ole odottanutkaan, että tämä olisi helppoa. Hienoa kamppailemista KalPalta ja tänään se kantoi hedelmää kaksi erää, espoolaisluotsi Sami Haapanen kehui vastustajaa.

Laitisen lisäksi pisteitä tuli kohtuullisen laajasti, vaikka osa pisteistä menikin samoille pelaajille, kuten maalin ja kolme syöttöä tehneelle kuopiolaislähtöiselle Elisa Holopaiselle. Valmennuksen silmissä ilon aiheita tuli nuoren kaartin esiinnoususta.

- Joukkueena pelattiin hyvin, mutta tietysti Elsa Talvitien ensimmäinen liigamaali tänään ja Laitisen Nellin hattutemppu. Siellä on paljon hyviä asioita, mistä voi iloita, Haapanen myhäili.

Kiekko-Espoon kausi jatkuu viikon kuluttua, kun joukkue lähtee vieraskiertueelle Pohjanmaan suunnalle. Vastassa tulevana viikonloppuna ovat Vaasan Sport sekä Kuortane. Seuraava kotiottelu pelataan kahden viikon kuluttua niin ikään Kuortanetta vastaan.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Eskelinen