Kiekko-Espoo kaatoi sarjanousijan

18.10.2020

Sunnuntaina Kiekko-Espoo kaatoi kotihallissaan sarjanousija RoKin 7-0. Selkeistä numeroista huolimatta rovaniemeläiset antoivat kelpo vastuksen kotijoukkueelle eikä voitto tullut mitenkään helpolla tavalla.

- Pystyttiin aloittamaan ottelu hyvin, kuten eilen Lukkoa vastaan. Tiedettiin, että heillä on hyvä nuori maalivahti ja lähdettiin häntä haastamaan. Aika hyvin myös onnistuimme siinä ja pystyimme ampumaan hänet rei'ille aiheuttaen heille maalivahdin vaihdon, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kommentoi.

Heti ottelun alusta lähtien RoKi antoi kovaa vastusta, mutta espoolaisten kovuus tuli esille varsinkin maalipaikoissa. Emmi Leinonen täräytti ottelun ensimmäisen häkkinsä Tea Villilän ja Nelli Laitisen syötöistä, kun pelikello pysähtyi aikaan 7:39. Pari minuuttia myöhemmin hän onnistui toistamiseen.

- RoKi oli hyvin luisteleva joukkue, joka pisti hyvin kampoihin. Ehkä lukematkin kertovat, me olimme napsun verran parempia, Villilä totesi.

Jos ensimmäinen erä päättyi 3-0, Ella Viitasuon vielä onnistuessa maalinteossa, nähtiin toisessa erässä enää kaksi maalia. Sofia Nuutisen ja Anni Montosen toimesta. Sama tahti oli myös kolmannessa erässä, sillä silloinkin verkko helähti vain kahdesti, maalintekijöinä Emmi Rakkolainen ja Nelli Laitinen. Lauantain tapaan, pisteitä tuli laajalla rintamalla.

- Se on myös tärkeätä, että on kolme hyvää ketjua ja se vastuu on tasaisesti kaikilla, ja kaikki ottavat roolinsa haltuun saaden niitä onnistumisia. Se on kaikille todella tärkeätä, kapteenia tuurannut Villilä pohti.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat viikon kuluttua, jolloin joukkue matkustaa pohjoisiin. Lauantaina vastassa on Oulun Kärpät ja sunnuntaina bussin nokka osoittaa kohti Rovaniemeä, jossa edessä on ottelu RoKia vastaan.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen