Kiekko-Espoo kaatoi TPS:n - Rakkolainen illan tähti

19.02.2021

Kiekko-Espoon runkosarjan viimeinen kotiottelu päättyi murskaaviin 8-1- lukemiin. Ottelun ehdottomasti kirkkain tähti oli tehot 2+3 tehnyt ykköskentän sentteri Emmi Rakkolainen. Hän osoitti jälleen kerran sitä suurta taistelutahtoa, joka hänellä on.

- Ihan hyvä matsi oli. Ensimmäinen erä oltiin vähän niin sanotusti puissa, mutta kyllä se siitä sitten lähti, Rakkolainen pohti.

Vaikka Rakkolainen oli joukkueen tehokkain pelaaja, ei hän halunnut tehoistaan ottaa kunniaa pelkästään itselleen.

- Annan kyllä kreditit viisikon muille pelaajille. Sieltä tuli kyllä hyvää syöttöä lapaan, Rakkolainen toteaa vaatimattomasti.

Tämä myös noteerattiin pukuhuoneessa, jossa Rakkolainen haastattelua antoi.

- Vaatimaton, huudettiin sivusta.

Runkosarjan voitto

Kiekko-Espoo tulee viimeistään tämän voiton myötä ottamaan myös runkosarjan ykköspaikan, joka tarkoittaa kotietua kaikilla pudotuspelien kierroksilla. Päävalmentaja Sami Haapanen toivoo, että joukkue onnistuisi hyödyntämään tuon työn tuloksen.

- Tässä on pitkä matka tehty ja ollaan ylpeitä siitä, että voitetaan runkosarja ja olemme pystyneet pelaamaan pitkän pätkän luotettavasti, ja ansaittu se kärkipaikka. Pidetään nyt kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että tämä vallitseva koronatilanne mahdollistaa pelaamisen pudotuspeleissä, Haapanen toivoi.

Espoolaisten kalenteriin tuli pieni muutos tähän viime metreille, kun sunnuntaiksi (21.02) merkitty kamppailu HIFK:ta vastaan jouduttiin peruuttamaan. Peruutus johtuu helsinkiläisseuran korona-altistumisista. Runkosarjaa on jäljellä vielä yksi kamppailu, viikon kuluttua pelattava Ilves-vieraspeli.

- Viimeksi otettiin Ilvekseltä kuokkaan. Meillä on tässä ottelussa nyt hyvä revanssin paikka, Rakkolainen kiteytti.

Kiekko-Espoon seuraava kamppailu on lauantaina 27. helmikuuta, jonka jälkeen runkosarja tulee päätökseen. Pudotuspelit alkavat jo heti seuraavalla viikolla.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen