Kiekko-Espoo kärsi kauden toisen tappion - HIFK tyly emäntä kotihallissaan

16.03.2022

Runkosarjan viimeinen paikallispeli Kiekko-Espoon ja HIFK:n välillä päättyi tiukkaan 2-3- tappioon. Pirkkolassa pelatussa ottelussa kotijoukkue oli juuri askeleen verran parempi eikä hyvästä yrityksestään huolimatta espoolaiset päässeet kunnolla pelin päälle.

- Tiukka peli oli ja sen askeleen verran selkeästi hävittiin se peli. Ei ihan päästy pelin päälle eikä pystytty luomaan vastustajalle painetta riittävästi. Puolustivat hyvin ja ottivat meidän hyökkäyspelimme aika hyvin pois. Kaikki kunnia vastustajalle, ansaitsivat voittonsa, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen tunnustaa.

Lyhyen ajan sisällä tämä oli nyt toinen ottelu, josta kaukalosta voittajana poistui HIFK. Mahdollista on, että joukkueet kohtaavat toisensa vielä finaalissa, mikäli molemmat joukkueet sinne tiensä selvittävät. Jos joukkueet finaalissa kohtaavat, joku voisi pitää näiden kahden tappion jälkeen HIFK:ta pienoisena mörkönä. Tähän skenaarioon ei päävalmentaja lähde.

- En ole mörköjä nähnyt vielä, enkä ole mörköihin lapsuuden jälkeen uskonut. Pienenä lapsena uskoin, että saduissa on mörköjä, Haapanen lataa.

HIFK:n nousu Kiekko-Espoon haastajaksi ja joukkueeksi, joka on pystynyt kaatamaan espoolaiset, on päävalmentajan mielestä jopa positiivinen asia.

- Kyllä tämä on ollut odotettavaa ja jopa toivottavaa tässä naisten sarjassa, että tulee tiukkoja kamppailuita ja tulee tappioita. Jos et pelaa riittävän hyvin, häviät. Tämä on mielestäni ihan normaali suunta pelille, Haapanen toteaa.

Pudotuspeleihin ja varsinkin finaaliin on vielä pitkä matka. Kiekko-Espoon seuraava etappi on perjantaina, kun joukkue kohtaa kotikaukalossa TPS:n. Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen pudotuspeleihin.

Teksti: Joni Hildén