Kiekko-Espoo kukisti Kuortaneen - "Ehdottomasti paras playoffs-ottelu"

03.03.2020

Kiekko-Espoo otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun Kuortane kaatui Espoossa 6-3. Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina kolmanteen erään, jossa espoolaiset onnistuivat karkaamaan useamman maalin karkumatkalle.

- Peli oli aika vaihtelevaa. Ensimmäisessä erässä olimme hyvin mukana, toisessa erässä tuli pieni sukellus. Onneksi kolmannessa tehtiin sitten hyvät maalit ja voitettiin niillä, Ella Viitasuo totesi.

Jos Vaasan Sportia vastaan voittajasta ei kovin pitkään ollut epäselvää, niin Kuortane piti Kiekko-Espoota pihdeissään paljon pidempään. Varmuus ottelun voittajasta tuli oikeastaan vasta viimeisten minuuttien aikana, kun Kuortane otti pari jäähyä putkeen.

- Tämä oli ehdottomasti kauden paras playoffs-ottelu, kokonaisuutena, mitä itse olen seurannut. Vastustaja antoi loistavan vastuksen. Hyvätempoinen peli, olisi voinut kääntyä suuntaan, jos toiseen. Etenkin toinen erä oli meille vaikea. Ehkä siinä 3-1- tilanteessa ajatukset hieman karkasivat ja lähdettiin tekemään vääriä juttuja, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen pohti.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun ensin Satu Teräväinen vei kotijoukkueen 4-2- johtoon ja sitten miltei heti perään Nea Ruuskanen teki 5-2- maalin. Peli ei silti ollut vielä selvä, kun Viivi Vainikka onnistui kaventamaan vain pari minuuttia Ruuskasen osuman jälkeen. Lopullinen niitti tuli ylivoimalla Reetta Valkjärven ohjauksesta pari minuuttia ennen loppua.

Pelit jatkuvat torstaina Kuortaneella.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tobi Malmström