Kiekko-Espoo kukisti paikallispelissä HIFK:n

15.11.2019

Kiekko-Espoo kaatoi torstain paikallisottelussa HIFK:n selvin 5-0- numeroin Tapiolassa. Ottelun tulos kertoo selvää kieltä joukkueiden tasoerosta, vaikka ajoittain helsinkiläisryhmä pystyi haastamaan kärkijoukkuetta.

- Hyvä kamppailu oli kyllä meidän välillä, mutta pystyttiin hallitsemaan ottelua ja loppua kohden vielä parannettiin peliä, espoolaisten laitahyökkääjä Sofia Nuutinen totesi pelin jälkeen.

Paikallispeli tunnelmaa oli ajoittain havaittavissa ja yleisöä oli saapunut runsain mitoin katsomaan peliä. Kannustus raikasi katsomossa ja tunteetkin kuohahtelivat kentällä välillä.

- Kyllähän se, kun tuon HIFK:n paidan näkee, ymmärtää pelaavansa paikallispeliä. Oltiin kiekollisesti sen verran parempia, että ehkä se tappoi sellaisen tietynlaisen taistelun siitä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen arveli.

Haapanen olisi odottanut paikallisottelulla ja varsinkin HIFK:ta vastaan pelattavalta paikallisottelulta enemmän kuin nyt saatiin.

- Odotin kyllä heidän pelaavan rohkeammin ja röyhkeämmin. He olivat valinneet puolustavamman taktiikan ja ehkä siksi siitä jäi isoin kipinä puuttumaan, Haapanen pohti.

Pelit jatkuvat heti sunnuntaina, kun Kiekko-Espoo matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tobi Malmstrom