Kiekko-Espoo murskasi HIFK:n vaikeasta alusta huolimatta

30.11.2019

Paikallisottelu Malmilla päättyi Kiekko-Espoon murskavoittoon HIFK:sta 8-2.

Kiekko-Espoon voittoputki sai jatkoa lauantaina, kun Malmin jäähallissa pelattu paikallispeli HIFK:ta vastaan päättyi espoolaisten 8-2- voittoon. Ottelun ratkaisevista osumista vastasi Ella Viitasuo, joka ensin teki 2-1- johtomaalin ja sitten 3-2- johtomaalin.

- Meille peli oli aika vaikea. Niillä on erilainen pelityyli kuin meillä. Me pelaamme tosi paljon suoraviivaisemmin hyökkäyspäätyyn ja he sitten taas enemmän laitojen kautta, ja lähtevät perään. Tämä oli meille tosi vaikea peli, Viitasuo totesi.

Vaikeuksia olikin ottelun alussa, sillä HIFK avasi maalinteon ja pitivät maalinsa puhtaana aina ensimmäisen erän loppupuolelle saakka, kunnes Nelli Laitinen vihdoin sai kiekon Sanni Aholan vartioimaan maaliin.

- Tiedettiin, että osataan tehdä maaleja, piti vain saada se ensimmäinen laitettua sisään. Kyllä se sitten vapauttaa peliä, Viitasuo pohti.

Kiekko-Espoon peli selkeästi vapautui osumasta ja sen jälkeen nähtiinkin taas tuttua pyöritystä. Hetken vielä kotijoukkue pyristeli mukana ja Karoliina Rantamäki pääsi tekemään ennätysosumansa, josta Kiekko-Espoo lähettää onnittelut Rantamäelle.

Pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun vastaan luistelee Rauman Lukko. Ottelu pelataan Tapiolan kakkoshallissa kello 14.50 alkaen.

Teksti ja kuva: Joni Hildén