Kiekko-Espoo murskasi sarjanousijan - Drufvalle nollapeli

25.10.2020

Kiekko-Espoo haki 7-0- voiton Rovaniemeltä RoKin vieraana. Vierasjoukkue näytti kaapin paikan jo heti ensimmäisessä erässä, kun taululla komeilivat 3-0- numerot. Erä ei siitä huolimatta alkanut parhaalla mahdollisella tavalla.

- Heti alkuun ei maalin muodossa tullut onnistumisia, tuli jäähyjä jonkun verran. Hyvin päästiin peliin mukaan, toinen erä oli ihan hyvää pelaamista, kolmas erä oli taas todella innostunutta, päävalmentaja Sami Haapanen kertasi ottelua.

Jäähyjä ottelussa tuli taas espoolaisille jonkun verran, mutta takaiskuilta vältyttiin, kuten on useammin vältyttykin. Kiekko-Espoolle on alivoimalla tehty maali ainoastaan kertaalleen, joka kertoo joukkueen hyvästä alivoimapelaamisesta.

- Mikä lämmittää eniten, on tuo meidän alivoimapelaamisemme. Pystymme ottamaan kaverilta energiaa itsellemme. Se on todella iso juttu, Haapanen pohdiskeli.

"On se vaikea tilanne"

Joukkueen tehokkaimmalla pelipäällä oli Nelli Laitinen, joka pisti pelivälineen kolmesti maaliverkkoon. Espoolaisten maalissa kauden kolmannen nollapelinsä pelasi Minja Drufva.

- Muutamia tilanteita oli, missä joutui olla hereillä ja valmiina torjumaan, mutta muuten sai luottaa omiin pelaajiin ja antaa heidän tehdä parastansa siellä, Drufva, kommentoi.

Drufva osui kiekon tiellä 17 kertaa, joka kertoo siitä, että paljon ei laukauksia espoolaisten maalia kohti ottelussa tullut. Puolustus hoiti tehtävänsä kunniallisesti. Kun tulee vähän laukauksia, tuo se omat haasteensa maalivahdille.

- On se oikeasti aika vaikea tilanne. Pitää yrittää pysyä hereillä ja jaksaa pitää mieli siellä kaukalossa, että ei lähde ajatukset harhailemaan. Yrittää pysyä lämpimänä ja liikkeessä, Drufva kertoi.

Jokaisella maalivahdilla on omat keinonsa siihen, millä tavalla pitävät itseänsä hereillä tilanteissa, kun maalivahdille ei paljoa laukauksia tule. Drufvalla on myös omat tapansa toimia.

- Itse tykkään käydä siellä kulmissa, että pysyn hereillä. Ei siellä muuten pysty keskittymään koko kuuttakymmentä minuuttia, jos ei siellä mitään tapahdu.

Myös maalien juhlinta kuuluu oleellisena osana Drufvalla itsensä virkeenä pitämiseen, kuten myös pelaajille puhuminen. Rovaniemellä hän pääsi juhlistamaan maaleja seitsemän kertaa.

Kuinka monta kertaa maaleja Drufva pääsee juhlimaan, kun viikon päästä kotikaukalossa vastaan luistelee paikallisvastustaja HIFK? Se nähdään viikon päästä lauantaina kello 17:50 alkavassa kamppailussa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén