Kiekko-Espoo nappasi kolmannen täplän ja eteni välieriin

02.04.2022

Kiekko-Espoo kävi Kuopiossa lähettämässä KalPan kesälomille 7-0- voitolla. Voiton myötä espoolaisten otteluvoitot nousivat kolmeen ja joukkue varmisti paikkansa välieristä. Ottelun voittomaalista vastasi Emmi Rakkolainen, mutta tehopäällä oli jälleen kerran kolme maalia viimeistellyt Elisa Holopainen.

- Samanlainen peli se oli kuin edellinenkin. Olimme läpi ottelun kuskin paikalla. Tänään onnistuttiin maalinteossa toisin kuin torstaina, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen summasi ottelun.

Puolivälieräsarjassa espoolaisille tuli pieni kauneusvirhe torstaina, kun joukkue hävisi KalPalle ja joutui matkustamaan vielä lauantaina Kuopioon. Joukkue oli kuitenkin päättänyt, että kotona ei enää KalPaa kohdata tällä kaudella.

- Tyylikkäästi hoidettu katkaisupeli. Tietyllä tavalla jäi vähän se olo, että jouduttiin vähän ylitöihin. Mielestäni olimme torstaina hyviä. Koko ottelun tapahtumat olivat hyvin erikoiset. Siellä oli sellaisia sattumia, mitä ei pitäisi tapahtua peleissä, Haapanen totesi.

TPS vastaan välierissä

Kiekko-Espoo kohtaa välierissä TPS:n, joka kaatoi Ilveksen suoraan kolmessa ottelussa. Vastaan tulee hyvässä tikissä oleva joukkue, josta löytyy myös tehokkuutta.

- Varmasti on hyvin paljon yhtäläisyyksiä KalPan kanssa. Heillä on loistava ykköskenttä, Estelle Duvin, Maija Otamo ja Emmi Metsä-Tokila. He ovat pelanneet todella hienosti. Toki eivät ole mikään yhden ketjun joukkue, vaan taustaltakin löytyy hyökkäysvoimaa.

- TPS:llä on mielestäni sarjan aliarvostetuin puolustus. Siellä on puolustusvoimaa, joka todellakin kestää vertailun välieräsarjassa. Mielenkiintoinen nippu ja se vielä, että Terhi Mertanen on valmentajana toisella puolella. Tietyllä tavalla vanhoja tuttuja, kun olemme olleet saman penkin takana valmentamassa ja olemme olleet samassa joukkueessa, jossa hän on pelannut, Haapanen ruoti tulevaa vastustajaa.

Kiekko-Espoo ja TPS kohtaavat toisensa ensimmäisen kerran välierissä keskiviikkona 6. huhtikuuta. Tapiola 2- hallissa pelattava ottelu käynnistyy kello 19:05.

Teksti: Joni Hildén