Kiekko-Espoo on Suomen mestari!

25.03.2021

Kiekko-Espoo voitti Suomen mestaruuden ottamalla 3-2- voiton KalPasta. Kuopiossa pelatun neljännen finaaliottelun ratkaisijaksi nousi Annina Rajahuhta, joka iski kiekon maaliin vain kolme ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

- Olihan se vähän sellainen ripuliranne, kimposi jostakin sinne maaliin, mutta kaikki lasketaan. Kuten sanotaan, ei sen tarvitse olla kaunista. Meillä oli se 2-0- johto kolmanteen erään lähdettäessä ja KalPa kiri sen kiinni. Vähän meillä katosi se vahva viisikkopeli, mikä meillä oli alussa.

- Jos ei olisi vaikeuksia matkalla, ei se tuntuisi näin sairaan hyvältä, Rajahuhta totesi pelin jälkeen.

Rajahuhta on yksi Kiekko-Espoon kokeneista pelaajista ja hänelle mestaruus oli jo kahdeksas. Siitä huolimatta jokainen mestaruus maistuu konkarille yhtä hyvälle.

- Joka vuosi on erilainen joukkue ja erilainen tarina, se viimeinen kruunu saadaan siihen päälle, niin kyllä se maistuu hyvälle, Rajahuhta vakuutti.

Espoolaisjoukkueessa on myös pelaajia, joille mestaruus on ensimmäinen sekä sellaisia, jotka ovat olleet voittamassa jo aiemmin mestaruutta, mutta tällä kertaa rooli on ollut isompi. Yksi heistä on puolustaja Siru Lehtopelto.

- Tämä oli nyt ensimmäinen mitali, jonka voitin ihan pelaamalla. Tätä kannan kyllä ylpeydellä, Lehtopelto iloitsi.

Mestaruus sinetöi myös pudotuspelien arvokkaimman pelaajan tittelin, jonka ansaitusti sai tolppien välissä viisi nollapeliä kevään playoffsien aikana pelannut Tiia Pajarinen. Hän oli ratkaisevassa roolissa myös torstaina.

- Jos ajatellaan tuohon painetilanteeseen, 3-2 johdetaan Kuopiossa neljättä finaalia ja Elisa Holopainen tulee yksin läpi. Se torjunta tuohon loppuun kuvaa Pajarista täysin tällä hetkellä. Jäähermoinen pelaaja ja kasvanut todella paljon vuoden aikana, Kiekko-Espoon mestarivalmentaja Sami Haapanen kehui mestaruuden torjunutta maalivahtiaan.

Haastattelussa Haapanen arveli, että suihkureissu on edessä. Mies on onneksi varautunut siihen ottamalla varavaatteet mukana eikä joudu lähtemään kohti Espoota märissä vaatteissa. Lisää espoolaisjoukkueen mestaruustunnelmia on luvassa myöhemmin vielä tämän päivän aikana.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Niklas Günsberg