Kiekko-Espoo otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan

11.03.2021

Tampereen Tesomassa pelattu välierien toinen ottelu päättyi Kiekko-Espoon 2-0- voittoon. Ottelun molemmat maalit nähtiin jo ensimmäisessä erässä, kun ensin Annina Rajahuhta vei vierailijat maalin johtoon kolmen pelatun minuutin jälkeen ja erän lopulla Emmi Rakkolainen iski espoolaisten toisen osuman.

- Tiistaina jo sanoin, että mikään puu ei kasva taivaaseen asti. Jo tulomatkalla aistin joukkueen olevan hyvin latautunut. Aloitettiin hyvin, saimme lentävän startin ylivoimalla ja päästiin heti johtoon. Sitten vielä toinen ylivoimamaali, siihen ensimmäisen erän loppuun, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kertoi.

- Oli hyvä lähtö ja sitten vielä pysyttiin pelin päällä koko ajan. Toki kolmas erä meni vähän puolustustaisteluksi, mutta täytyy tässä vähän kunnioittaa myös muitakin joukkueita ja ymmärtää, että pelaamme loppuottelupaikasta. Ei tässä ihan miten vain voi rallatella.

Välierien kahdessa ensimmäisessä ottelussa Tiia Pajarisen vartioimaan maaliin ei ole vastustaja onnistunut laittamaan kiekkoa kertaakaan. Pajarisen huipputorjunnat sekä Kiekko-Espoon tiivis puolustuspelaaminen on pitänyt Ilveksen poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta.

- Kyllä se on se kokonaisuus. Olemme pystyneet puolustamaan tiiviisti ja saatu heidän ylivoimapeliänsä vähän suitsittua. Tänään saivat sitä pyöritystä enemmän aikaan ja tilanteita rakennettua. Selkeästi heillä on se hyvin harjoiteltu, mutta vielä olemme saaneet pelattua ne pois, Haapanen analysoi.

Voiton myötä Kiekko-Espoo johtaa nyt välieräsarjaa 2-0 ja ottelusarja on joukkueelle ensimmäisen kerran katkolla lauantaina Espoossa. Tuo kamppailu käynnistyy kello 17:45 ja se on nähtävillä Ruutu +- palvelun kautta.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tiina Puputti