Kiekko-Espoo päästi KalPan liian pitkälle karkumatkalle

23.03.2021

Kiekko-Espoo ei pystynyt katkaisemaan sarjaa tiistaina Tapiolassa, vaan KalPa haki 5-2- voiton vieraskaukalosta. Kuopiolaiset tulivat otteluun kovalla sykkeellä ja vain 27 sekuntia ehti kulua, kun espoolaispelaaja löytyi jäähyaitiosta ja siitä 17 sekuntia, kiekko oli Tiia Pajarisen selän takana.

- Tiedettiin, että ensimmäinen kymppi tulee olemaan sellainen, jolloin KalPa tulee pyörremyrskyn lailla. Ensimmäiselle minuutille jäähy ja siitä heille ylivoimamaali. Kyllä se oli aika kylmäävää kyytiä siinä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kiteytti ottelun alun.

Käytännöllisesti katsottuna KalPa antoi ensimmäiseen erään kunnon myrskyvaroituksen, sillä erätauolle mentäessä lukemat olivat vierasjoukkueelle jo 4-0.

- Toisen, kolmannen ja neljännen maalin jälkeen oli omat paikkansa tehdä maali, mutta yhdestäkään ei onnistuttu. Kyllä se oli aika synkkä alku peliin, Haapanen harmitteli.

Toisen erän alkuun KalPa vielä jatkoi kovaa menoa ja meni jo 5-0- johtoon, mutta sen jälkeen alkoi myös espoolaisleirissä koneet käynnistymään. Kaksi nopeata maalia ja usko ottelun kääntämiseen nousi.

- Toisessa ja kolmannessa erässä pystyttiin kasaamaan rivit, ja pelaamaan tiivistä joukkuepeliä. Saimme ne pari maalia siihen, mutta päästettiin KalPa liian pitkälle karkumatkalle, niin ei riittänyt tänään, Kiekko-Espoon kapteeni Annina Rajahuhta pohti.

Ottelusarja jatkuu torstaina Kuopiossa pelattavalla neljännellä finaaliottelulla. Kiekko-Espoo johtaa ottelusarjaa nyt 2-1 ja sarja on jälleen katkolla torstaina.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Niklas Günsberg