Kiekko-Espoo satsaa jatkuvuuteen

16.06.2020

Kiekko-Espoon naiset haluaa turvata myös jatkuvuutta. Sitä joukkueeseen tuovat nuoret hyökkääjät Elsa Talvitie, Roosa Vuosalmi ja Mira Saarinen sekä puolustaja Heta Paasilinna. Viime kaudella Akatemiassa ja nuorten joukkueessa pelanneet pelaajat lähtevät lunastamaan pelipaikkaa edustusjoukkueesta.

- Odotan innolla, että pääsen harjoittelemaan tasokkaiden pelaajien kanssa. Tavoitteena on myös, että pääsisin pelaamaan liigajoukkueessa, Talvitie pohtii.

Talvitie on 15- vuotias pelaaja, joka sai peruskoulun juuri päätökseen ja aloittaa toisen asteen koulutuksen syksyllä. Viime kaudella hänelle kertyi nuorten aluesarjassa 14 ottelua, joissa tuli kahdeksan maalia ja yhdeksän syöttöä. Mestiksen karsinnoissa saldona oli kahdeksasta ottelusta kaksi maalia ja kahdeksan syöttöä. Akatemiassa Suomi-sarjassa pelejä kertyi kolme, joista saldona yksi syöttöpiste.

Talvitien tavoin Roosa Vuosalmi pelasi nuorten aluesarjassa, jossa 14- vuotiaalle hyökkääjälle kertyi 15 otteluun tehot 14+8=22. Suomi-sarjassa pelaavassa Akatemiassa pelejä kertyi yksi tehoin 1+1=2.

Niin ikään 14-vuotias Mira Saarinen pelasi nuorten alueasarjassa, jossa 16 otteluun kertyi seitsemän maalia ja kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä. Puolustajana pelaava 15- vuotias Heta Paasilinna pelasi kuusi ottelua aluesarjassa ja kolme peliä Akatemian mukana Suomi-sarjaa.

Kiekko-Espoolla on kasassa nyt 23 pelaajasopimusta.

Teksti: Joni Hildén