Kiekko-Espoo valmis loppusarjaan

04.01.2020

Kinkut on ehditty jo sulattelemaan ja uuden vuoden paukut paukuttelemaan. On aika siirtyä taas kaukalon puolelle, kun Kiekko-Espoo kohtaa kotikaukalossaan Tapiolassa HPK:n lauantaina kello 14:50. Ottelussa mitataan joukkueiden voimasuhteet, kun ylempi loppusarja pääsee vauhtiin.

Pitkän tauon aikana espoolaiset eivät ole pelkästään kinkkuja syöneet, vaan pelejäkin on ehditty pelaamaan. Osa pelaajista on ollut maajoukkueiden käytössä, mutta joukkueen mukana olleet ovat pelanneet ottelut Vanke Raysia vastaan joulukuussa sekä HIFK:ta vastaan joulun jälkeen.

KHL:ssä pelaavaa kiinalaista joukkuetta vastaan pelattu harjoitusottelu Tapiolassa päättyi Vanke Raysin 5-2- voittoon, vaikka ajoittain ottelussa oli hyvää taistelua kotijoukkueelta.

Joulun jälkeen Malmilla pelattu ottelu HIFK:ta vastaan oli äärettömän tasainen. HIFK näytti, että he pystyvät haastamaan Kiekko-Espoon. Loppua kohden peli silti kääntyi espoolaisille ja isompi kokemus vei ottelussa voiton.

Peli päättyi Kiekko-Espoolle 2-1 ja ottelun yksi sankarittarista oli Nea Katajamäki.

Harjoituspelit ovat nyt ohitse ja on viimeisen rutistuksen aika. Kiekko-Espoo lähtee loppukauteen piikkipaikalta, mutta töitä on vielä tehtävänä eikä yksikään piste tule helpolla. Joukkue on kuitenkin valmis taistelemaan eikä kaukalossa periksi tulla antamaan.

Teksti ja kuva: Joni Hildén