Kiekko-Espoo varmisti finaalipaikan "Ottelu oli todella tasainen"

07.03.2020

Kiekko-Espoo voitti Kuortaneen 7-3 Naisten Liigan kolmannessa välieräottelussa Espoossa. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän alussa, jolloin espoolaiset siirtyivät neljän maalin karkumatkalle eikä siitä Kuortane enää toipunut.

- Mielestäni hyvä kokonaisuus. Toisessa erässä, kun piti tappaa peli, tehtiin maali ja jäätiin ihmettelemään. Kaveri teki maalin, sitten taas itse tehtiin ja jälleen ihmeteltiin. Toinen erä päättyi 4-3, eihän se nyt playoffs-jääkiekkoa ollut, Kiekko-Espoon Sami Haapanen tuumi.

Espoolaisten riveissä Emmi Leinonen onnistui iskemään kahdesti kiekon Kuortaneen reppuun. Leinonen oli koko ottelusarjassa hyvin vahvassa roolissa ykköskentässä ja otti ratkaisijan viittaa jokaisessa ottelussa haltuunsa.

- Ottelu oli todella tasainen ja kiva oli pelata, kun oli nopeata jääkiekkoa, Leinonen mietti.

Ottelusarja tuli päätökseen Kiekko-Espoon ottaessa ratkaisevan kolmannen voittonsa. Viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin espoolaisryhmä pääsee levänneenä, kun tuleva vastustaja joutuu pelaamaan vielä ainakin sunnuntaina.

- Totta kai finaaleihin on kiva päästä. Se on aina uusi sarja eikä vielä tiedetä, kumpi sieltä tulee vastaan. Molemmat joukkueet ovat kyllä kovia. Onneksi meillä on kotietu, ehkä siitä on meille jotain hyötyä, Leinonen pohti.

Ensimmäinen finaali on merkitty kalenteriin pelattavaksi viikon kuluttua lauantaina. Varmuudella tiedetään, että ottelu tullaan pelaamaan Espoossa, sillä Kiekko-Espoolla on runkosarjan voittajana kotietu.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tobi Malmström