Kiekko-Espoo varmisti välieräpaikan - Laitiselle pysti

27.02.2020

Kiekko-Espoo kaatoi Vaasan Sportin kolmannessa puolivälieräottelussa 9-2. Voitolla espoolaiset lunastivat paikkansa välieriin. Ottelun ratkeamista saatiin odottaa vasta kolmanteen erään, jolloin kotijoukkue otti irtioton.

- Me hallitsimme peliä ja saimme paikkojakin, mutta ei oltu sitten niin tehokkaita ensimmäisessä ja toisessa erässä. Saatiin kolmannessa erässä vasta maalihanat auki, maajoukkuepakki Nelli Laitinen pohti.

Vaasan Sport pelasi ennakkoluulottomasti ja onnistui kahden ensimmäisen erän aikana antamaan haastetta Kiekko-Espoolle.

- Vastustajan maalivahti pelasi selkeästi parhaan pelinsä tässä ottelusarjassa ja piti heitä pystyssä. Sport oli yritteliäs, toki väsy varmaan iski kolmannessa erässä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kehui.

- Olen tyytyväinen kolmanteen erään, siinä pelattiin hyvin. Toki se, yksi takaisku, maalimme jälkeen, oli musta pilkku. Kolmas erä oli meiltä laadukas.

Ennen ottelun alkua oli pieniä juhlallisuuksia, kun Nelli Laitiselle luovutettiin Suomen Jääkiekkoliiton opiskelijapalkinto.

- Onhan se todella hienoa saada tuollainen palkinto, kun on tehnyt paljon hommia koululla ja hallilla, Laitinen mietti.

Kauden aikana Laitisella oli ollut lukuisia jääkiekkoon liittyviä tapahtumia, kun hän on pelannut useammassa eri maajoukkueessa ja sen lisäksi vielä seurajoukkueessa. Lisäksi koulu on vienyt osan ajasta, tosin se on myös siinä sivussa kärsinyt.

- Koulussa opettajat ovat olleet todella joustavia poissaolojen suhteen, joita on tullut aika paljon. Mutta opiskelu ja pelaaminen on ollut helppoa yhdistää, Laitinen kiitteli.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat ensi viikolla tiistaina kotiottelulla. Vastustaja ei ole vielä tiedossa, sillä pari sarjaa on vielä keskeneräisiä ja joukkue tulee nimenomaan niistä keskenolevista sarjoista.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tobi Malmström