Kiekko-Espoo varmisti välieräpaikan - Viitasuolle kaksi maalia

06.03.2021

Kiekko-Espoo nappasi paikan välieriin kukistamalla vieraissa Kuortaneen 6-0. Välieräpaikka aukesi espoolaisille kahdella voitolla. Ottelussa kaksi maalia tehnyt Ella Viitasuo oli yksi ottelun ratkaisevista pelaajista.

- Kuortane tuli kovaa peliin ja antoi kaikkensa luoden painetta. Pystyttiin purkamaan sitä ja teimme paikoistamme maalit, sillä se välieräpaikka ratkesi meille, Viitasuo pohti.

Ottelun ensimmäinen erä oli vielä numeroiden valossa tasaista ja tauolle lähdettiin espoolaisten johtaessa Emilia Vesan tekemän avausmaalin turvin. Ketsuppipullo aukesi toisessa erässä, kun ensin Annina Rajahuhta iski 2-0 -osuman ja sitten vähän myöhemmin Emmi Rakkolainen latasi taululle jo numerot 3-0.

- Saatiin toisessa erässä paremmin kiekkoa maalille. Ensimmäisessä ei lauottu niin paljoa ja toimitettu hanakasti maalille. Toisessa erässä laitettiin kiekkoa paremmin maalille ja saatiin sitä kautta enemmän paikkoja, Viitasuo kertoi.

Kovin pitkään ei joukkueet ehdi huolimaan ennen seuraavan sarjan alkua, sillä Kiekko-Espoo kohtaa välierissä Ilveksen jo tiistaina. Edessä on mielenkiintoinen sarja, sillä joukkueet ovat kohdanneet toisensa kauden aikana neljä kertaa ja voitot ovat tasan 2-2.

- Tarkentaa pitää omaa pelaamista paljon. Mihinkään maalintekokilpailuun on turha lähteä. (Anni) Keisala osoitti tuossa Ilves maalivahtina HPK- sarjassa kahdella nollapelillä ja Ilves pelaa koko sielullaan. Linda Leppänen ensimmäisellä koutsaamiskaudellaan saanut heidät tosi kovaan lentoon. Iso vuoren kokoinen haaste, mutta me olemme kovia kiipeämään, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

Välieräsarjan avausottelu pelataan Tapiolan kakkoshallissa tiistaina. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Toisessa välieräsarjassa toisensa kohtaavat KalPa ja HIFK.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen