Kiekko-Espoo vei pelin voittomaalikisassa - "Onneksi rankkareiden kautta pystyimme hoitamaan"

09.01.2021

Kiekko-Espoo onnistui nappaamaan kaksi pistettä vuoden ensimmäisestä kamppailusta, kun HPK kaatui Tapiolassa voittomaalikilpailun jälkeen 4-3. Espoolaiset onnistuivat tekemään Meeri Räisäsen taakse rankkareissa kaksi maalia, ensin Emmi Rakkolainen ja sitten ratkaisevan osuman iski Emilia Vesa.

- Kyllähän meillä oli hyvä lähtö peliin ja tuntui, että olimme pelin päällä. Sitten kolmannessa erässä oli pieni uinahdus siinä ja kaveri pääsi tulemaan tasoihin. Onneksi rankkareiden kautta pystyimme hoitamaan pelin, Rakkolainen toteaa pelin jälkeen.

Ottelu Tapiolassa pelattiin tyhjille katsomoille, joka tarkoitti myös hiljaista hallia. Yleisö on kotijoukkueelle aina suuri voimavara, josta tulee lisää virtaa tekemiseen. Yleisön puuttuminen totta kai harmittaa, mutta ilman sitä pystyi tämän kamppailun elämään tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

- Ei se mielestäni meillä vaikuttanut mitenkään. Keskityttiin vain siihen meidän omaan peliimme. Totta kai odotetaan, että yleisö pääsisi takaisin halliin, mutta tänään se ei meidän peliimme vaikuttanut, Rakkolainen pohtii.

Rakkolainen pelasi lauantaina yhdessä Yhdysvalloista Espoossa lainassa olevan Emma Nuutisen kanssa. Kysymykseen siitä, millainen ketjukaveri Nuutinen on, sai "Rakki" lempinimeä totteleva peluri vastattua pienen hymyn kera.

- On hyvä peluri, ei voi muuta sanoa. Hauska tyyppi ja hyvä jääkiekkoilija, Rakkolainen vakuuttaa.

Pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun Kiekko-Espoo matkustaa Kuopioon sarjan kärkiotteluun KalPaa vastaan. Kuopiolaiset ovat olleet pienessä tappioputkessa viime aikoina ja Espoossa odotetaankin ottelusta kovaa, juuri siksi, että kotijoukkue haluaa kirkastaa kilpeään.

- Hävisivät tänään Ilvekselle, ja ovat sisuuntuneita siitä ja tulevat kovaa, ja ovat hyviä luistelemaan siellä isossa kaukalossa. Varmasti saadaan hyvä kamppailu siitä aikaiseksi, Rakkolainen tietää.

Ottelu Kuopiossa alkaa kello 16:15 ja sitä voi seurata Ruutu +:ssan välityksellä.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen