Kiekko-Espoo voiton päässä finaaleista

05.03.2020

Kiekko-Espoo otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan voittamalla Kuortaneen vieraissa 4-1. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jolloin espoolaisryhmä rynni kolmen maalin karkumatkalle eikä kotijoukkue siitä enää toipunut.

- Hyvä peli oli kokonaisuutena. Ensimmäisessä luotiin paljon maalipaikkoja, ei oltu teräviä niissä. Olimme vähän onnekkaita sen rankkarimaalin jälkeen, minkä Kuortane. Saatiin kymmenen sekuntia sen perään maali ja pystyttiin pitämään ote pelistä. Toinen erä oli selkeästi parempi ja tehtiin kolme maalia, ratkaistiin peli siihen ja sitten todella kypsä kolmas erä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kiitteli.

Ottelussa nähtiin espoolaisten väreissä pitkän tauon jälkeen Emmi Rakkolainen. Rakkolaisella oli runkosarjan lopusta asti kestänyt poissaolo ja nyt tuore MM-kisoihin valittu pelaaja oli jälleen pelillä.

- Tosi kiva oli palata taas joukkueen mukaan ja päästä pelaamaan viimeinkin kovia pelejä, Rakkolainen totesi.

Rakkolaiselle MM-kisapaikka on hänen uransa ensimmäinen. Espoolaisten ykkösketjun sentteri lähtee kisoihin innolla kokemaan uutta.

- Olihan se ihan huikea fiilis kuulla pääsevänsä joukkueeseen. On aina kunnia päästä pukemaan Leijona- paitaa päälle, Rakkolainen iloitsi.

Otteluparin kolmas kohtaaminen on lauantaina. Kiekko-Espoo johtaa sarjaa 2-0- voitoin. Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén