Kiekko-Espoolle ensimmäinen kiinnitys - Ulosajot puhuttivat

20.03.2021

Kiekko-Espoo nappasi finaalisarjassa avausvoiton KalPasta lukemin 2-0. Tapiolassa pelatun ottelun voittomaalista vastasi Nelli Laitinen. Laitisen ajassa 13:34 siniviivalta laukoma ylivoimamaali oli myös ottelun avausmaali.

- Pääsin tosi hyvin vetämään tuosta keskeltä ja Emilia Vesa teki liikkuvan maskin siitä. Ranne ei tainnut hyvin nähdä sitä vetoani ja sain sen laitettua hyvin sinne maaliin, Laitinen totesi maalistaan.

Toista erää oli ehditty pelata vain runsas viisi minuuttia, kun Sofia Nuutinen syötti päädystä kiekon maalin kulmalla päivystävälle Tinja Haukijärvelle, joka sivalsi pelivälineen taidokkaasti yläriman alle ja espoolaiset johtivat jo 2-0.

- Aika paljon taistelua oli, Tietysti olemme iloisia, että saimme ensimmäisen kiinnityksen, mutta tässä pelissä tapahtuu paljon sellaisia asioita, mistä ei voi olla onnellinen. Pitäisi kaikkien ymmärtää, että pelataan Naisten Liigan finaaleita eikä mitään hippaliigaa, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen puhisi.

"Olen äärimmäisen paljon siitä eri mieltä"

KalPa sai ottelussa mahdollisuuden kavennukseen muutamaankin kertaan, kun ensin Tea Villilä taklasi Matilda Nilssonia selkään ja sai siitä 5 minuutin rangaistuksen sekä pelirangaistuksen. Hetkeä myöhemmin Reetta Valkjärvi löysi itsensä jäähyaitiosta ja kuopiolaiset pääsivät ylivoimalle.

Viiden minuutin ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta uusi mahdollisuus yrittää maalia tuli vierailijoille kolmannen erän lopussa, jolloin espoolaisille vihellettiin hivenen kyseenalainen jäähy. Emilia Vesa luisteli hyökkäyspäädyssä maalin takana kiekon kanssa kohti kulmaa, osuen Emma Ritariin, joka jäi tilanteessa jäähän. Tästä Vesalle tuomittiin ulosajo.

- Ensimmäinen tilanne oli varmasti ihan selvä, missä Villilä tulee Nilssonia selkään. En ota siihen kantaa, tuleeko siitä seuraamuksia kurinpidon kautta. Se on heidän asiansa. Jälkimmäinen tilanne, missä Emilia Vesa lähtee suihkuun, olen äärimmäisen paljon siitä eri mieltä.

- En näe siinä ison rangaistuksen syytä. Olen äärimmäisen pahoillani, jos Ritari siinä loukkaantui tilanteessa, ja varmaan nyt loukkaantui. Kyllä me maksamme kovaa hintaa siitä. Tässä playoffien aikana on tapahtunut niin paljon sellaisia asioita, joihin ei ole kukaan puuttunut. Ei tuomarit eikä kurinpito. Toki ei kurinpito voi puuttua, kun niitä ei kukaan ole sinne vienyt. Jos tämä tällä tiellä jatkuu, tässä sattuu vielä jotain todella paljon pahempaa.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Kuopiossa, kun joukkueet ottavat yhteen Niiralan montussa kello 13:30 alkavassa ottelussa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Niklas Günsberg