Kiekko-Espoolle KalPan päänahka - Ylivoimapelissä parannusta "Vedettiin tänään enemmän"

10.01.2021

Kiekko-Espoon vierailu Savossa oli tuottoisa, sillä matkaan lähti kolme pistettä, kun KalPa kaatui Niiralan montussa 5-3. Ottelun voittomaaliksi jääneen osuman iski Emma Nuutinen, mutta espoolaisten tärkeästä tasoitusmaalista vastasi Reetta Valkjärvi.

- Me olimme vielä ylivoimalla sillä hetkellä, mutta mistään ylivoimapyörityksestä ei ollut kyse, vaan suorasta hyökkäyksestä. Emma taisi laukoa maalille ja siitä pomppasi ripari eteeni. Nuutisen Emma meinasi vielä ottaa kiekon, mutta näin takaa paikan pistää sisään, niin ei ehtinyt Emma ottaa kiekkoa siitä nenän edestä, Valkjärvi kertaa.

Jos HPK:ta vastaan ylivoimapelaaminen oli tehotonta, onnistui espoolaiset tekemään Kuopiossa peräti kolme ylivoimamaalia.

- Eilen lähdettiin syöttelemään enemmän eikä tullut laadukkaita maalipaikkoja. Tänään sitten taas vedettiin enemmän, vaikka paikat olivat suorista hyökkäyksistä eikä perinteisiä ylivoimamaaleja, käytettiin ne paikat sitten hyödyksi, Valkjärvi pohtii.

Espoolaisten pelikalenteri on tässä lähiviikkojen aikana, ottaen huomioon myös tämän viikonlopun pelit, hyvin tiivis. Se jopa muistuttaa pudotuspelipelaamista, kun pelataan useampi ottelu viikon aikana.

- Vastustajat vaihtuvat, mutta pelirytmi on sama kuin playoffseissa. Tämä sopii hyvin tähän alkuun. Tässä on rytmikin justiin, kuten pudotuspeleissä, kun pelataan kotipeli ja sen jälkeen vieraspeli, ja sitten taas kotona. Pystytään heti testaamaan, missä mennään, kun on tiivis ottelutahti, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen toteaa.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat keskiviikkona, kun vieraaksi Tapiolaan saapuu rakas paikallisvastustaja HIFK. Helsinkiläisryhmä on ollut yksi kauden positiivisimmista yllättäjistä ja on tällä hetkellä Kiekko-Espoon ohella sarjan kuumin joukkue.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Arno Hämäläinen